Kókuszkocka újragondolva: kakaós tésztával, fehér csokis bevonattal

39088267 2981441 4b186ec8f30154e86f39f634a38dabdb wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A régi kedvenc nem a megszokott módon készül, a kakaós bevonat helyett fehér csokiban merül el a tészta.

Pihe-puha régi kedvenc a kókuszkocka: a süti akkor igazán finom, ha a méztől omlós lesz a tészta, a kakaós mázba pedig kerül egy kis rum, azonban most változtattam a megszokott felálláson.

Mivel mostanában szeretem a hagyományos kedvenceket kicsit újragondolni, a kókuszkocka is áldozatomul esett. Most a tésztát nem vaníliakivonattal ízesítettem, kakaót kevertem a masszába, a bevonat pedig fehér csokiból készült. Nagyon mutatós lesz, a kakaós tésztán jól érvényesül majd a fehér csoki, megéri elkészíteni ezt a finom desszertet minden édesszájúnak, akár az ünnepi asztalra is.

Fehér csokis kókuszkocka

kkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dekagramm finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dekagramm cukor
  • 5 dekagramm vaj
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 2 deciliter tej
  • 300 gramm fehér csoki
  • kevés tej
  • 150 gramm kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk egybe a sóval, sütőporral és a kakaóval.

A cukrot a szobahőmérsékletű vajjal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást és a mézet, miután jól elkevertük a hozzávalókat, a lisztes keveréket és a tejet (picit több is lehet) dolgozzuk hozzá. 

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-40 percre (sütésnél alkalmazzunk tűpróbát). A tésztát hagyjuk kihűlni.

A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel, adjunk hozzá kevés tejet (körülbelül 1 deciliter).

A kihűlt tésztát vágjuk kockákra, majd forgassuk meg a fehér csokiban, utána a kókuszreszelékben.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük