Puha muffin olvasztott fehér csokival a tésztájában: cseresznyével tökéletes lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A mutatós muffin tésztájába fehér csoki, kevés baracklekvár és zamatos piros gyümölcs, cseresznye kerül. Jól hangzik, ugye?
Ilyenkor nyáron jólesik szezonális gyümölcsökkel gazdagítani a süteményeket, megvannak a régi kedvenc receptek, amelyek mindig előkerülnek, de természetesen újdonságokkal is bővül a tárházunk, amiket magunk, családunk és vendégeink örömére mindig lelkesen készítünk el. A szépséges gyümölcsökből pedig nemcsak látványos, hanem nagyon finom desszertek készülnek.
A cseresznye és a meggy a nyár két nagy slágergyümölcse, amikből kevert sütik, piskóták és piték készülnek a leggyakrabban, de a piros finomságokat érdemes muffintésztába is belekeverni, méghozzá nem is akármilyenbe - az én kedvenc receptemben fehér csoki és baracklekvár lapul, amitől nemcsak zamatos, hanem szaftos is lesz a muffin.
Egyszerű recept, de tovább lehet fokozni, például készíthetünk mascarponés krémet, amit habzsákba adagolva, jól behűtve a muffin tetejére nyomhatunk, egy-egy szem cseresznyével megkoronázva a finomságot. Persze, ha nem szeretnénk ennyire cifrázni a dolgokat, krém nélkül, esetleg egy kis porcukorral meghintve is kínálhatjuk. Cseresznye helyett meggyel is elkészíthető, esetleg barackkal, amit felkockázva keverhetünk a tésztába.
Fehér csokis muffin cseresznyével
Hozzávalók 12 darabhoz
- 10 dekagramm cseresznye
- 1 evőkanál baracklekvár
- 15 dekagramm liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 8 dekagramm cukor
- 2 darab tojás
- 10 dekagramm vaj
- 10 dekagramm fehér csoki
Elkészítés:
A fehér csokit a vajjal együtt vízgőz felett összeolvasztjuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a legjobb, ha ezt robotgéppel tesszük, majd hozzákeverjük a vajas csokit, a liszttel elkevert sütőport és a baracklekvárt.
A kimagozott cseresznyét is a tésztába keverjük.
A muffintepsit kapszlival kibéleljük, majd a tésztát beleadagoljuk, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, alkalmazzunk tűpróbát.
Fotó: Getty Images