
Puha muffin olvasztott fehér csokival a tésztájában: cseresznyével tökéletes lesz

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A mutatós muffin tésztájába fehér csoki, kevés baracklekvár és zamatos piros gyümölcs, cseresznye kerül. Jól hangzik, ugye?
Ilyenkor nyáron jólesik szezonális gyümölcsökkel gazdagítani a süteményeket, megvannak a régi kedvenc receptek, amelyek mindig előkerülnek, de természetesen újdonságokkal is bővül a tárházunk, amiket magunk, családunk és vendégeink örömére mindig lelkesen készítünk el. A szépséges gyümölcsökből pedig nemcsak látványos, hanem nagyon finom desszertek készülnek.
A cseresznye és a meggy a nyár két nagy slágergyümölcse, amikből kevert sütik, piskóták és piték készülnek a leggyakrabban, de a piros finomságokat érdemes muffintésztába is belekeverni, méghozzá nem is akármilyenbe - az én kedvenc receptemben fehér csoki és baracklekvár lapul, amitől nemcsak zamatos, hanem szaftos is lesz a muffin.
Egyszerű recept, de tovább lehet fokozni, például készíthetünk mascarponés krémet, amit habzsákba adagolva, jól behűtve a muffin tetejére nyomhatunk, egy-egy szem cseresznyével megkoronázva a finomságot. Persze, ha nem szeretnénk ennyire cifrázni a dolgokat, krém nélkül, esetleg egy kis porcukorral meghintve is kínálhatjuk. Cseresznye helyett meggyel is elkészíthető, esetleg barackkal, amit felkockázva keverhetünk a tésztába.
Fehér csokis muffin cseresznyével

Hozzávalók 12 darabhoz
- 10 dekagramm cseresznye
- 1 evőkanál baracklekvár
- 15 dekagramm liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 8 dekagramm cukor
- 2 darab tojás
- 10 dekagramm vaj
- 10 dekagramm fehér csoki
Elkészítés:
A fehér csokit a vajjal együtt vízgőz felett összeolvasztjuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a legjobb, ha ezt robotgéppel tesszük, majd hozzákeverjük a vajas csokit, a liszttel elkevert sütőport és a baracklekvárt.
A kimagozott cseresznyét is a tésztába keverjük.
A muffintepsit kapszlival kibéleljük, majd a tésztát beleadagoljuk, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, alkalmazzunk tűpróbát.
Fotó: Getty Images