Puha, krémes fehér csokis sajttorta – Sütés nélkül készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A sajttorta minden kérdésre a válasz, minden helyzetben a megoldás, mert garantáltan mindenki szereti.
Amikor megkérdezem a családot, hogy milyen süteményt süssek, akkor legtöbbször sajttortára esik a választás. Ráadásul remekül variálható, egyszerűen elkészíthető, csinos és finom desszertet tehetünk az asztalra.
Egy időben nagy sláger volt a nutellás, de később a letisztultság jegyében visszatértünk a hagyományos változathoz. Én mégsem bírtam magammal, amikor legutoljára készítettem, a kedvencemet, fehér csokit tettem a krémsajtba. Igazából csak még krémesebb, édesebb lesz tőle a krém, nem lesz olyan hivalkodó sem kinézetben, sem ízvilágban, mint a nutellával készült.
Mivel tojás nélküli receptről van szó, sütni sem kell, csak egy éjszakát kell kibírni, amíg az ízek összeérnek.
Fehér csokis sajttorta
Hozzávalók 8 szelethez
Alap
- 180 gramm édes keksz
- 50 gramm vaj
Torta
- 200 gramm fehér csoki
- 300 gramm krémsajt
- 300 millilter tejszín
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A fehér csokit olvasszuk fel vízgőz felett, és tegyük félre, hogy kihűljön. A többi hozzávalót is vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.
A torta alapjához törjük össze finomra a kekszet egy aprítógépben. A vajat olvasszuk fel, és jó alaposan keverjük össze a kekszmorzsával. Egy csatos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és a kekszes masszát nyomkodjuk bele egy üvegpohár aljával. Tegyük be pihentetni a hűtőbe.
Egy tálban jó alaposan keverjük el a krémsajtot, majd adjuk hozzá a megolvasztott fehér csokit. Óvatosan verjük fel a tejszínt, és forgassuk ezt is a masszához. Keverjük hozzá a citromlevet és a vaníliaaromát, majd öntsük rá a kekszes alapra. Simogassuk el a tetejét, majd tegyük egy éjszakára hűtőbe. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki a hűtőből.
Fotó: Getty Images