Fenséges rozmaringos kacsamell szaftosan: kívül ropogós, belül omlós
A kacsamellet nem kell pácolni vagy túlságosan befűszerezni, elég mellé tenni a sütőbe néhány szál rozmaringot és kevés fokhagymát.
A kacsahús jellegzetes zamatáról híres, melyet egyszerűen fűszerezve is izgalmassá tehetsz. A húshoz a legjobban a só, bors, majoránna, rozmaring és a fokhagyma illik, sütése során pedig bort is érdemes alkalmazni, vagy egyszerűen pirulás előtt pihenjen borba áztatva a kacsa, a végeredmény ínycsiklandó lesz.
Amikor kacsa kerül a kezeid közé, fontos, hogy a bőrét mindig irdald be, a sütés pedig bőrrel lefelé történjen, így a kiengedett zsírban pirulhat a hús. Az omlós kacsamell mellé kínálj tetszőleges köretet, ha pedig időd engedi, valamilyen mártást is dobj össze, úgy lesz igazán fenséges a vacsora.
Irdaljuk be a kacsamell bőrét, majd fűszerezzük sóval és borssal, utána helyezzük tálba, öntsük rá a bort, lefedve tegyük a hűtőbe 2 órára.
A pihentetés után a húst fűszerezzük majoránnával, majd enyhén olajozott, forró serpenyőben, bőrével lefelé 2-3 percig süssük, utána fordítsuk meg, és a másik oldalán is 2-3 percig pirítsuk.
A serpenyőben sütött mellet fektessük tepsire, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 percig süssük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu