
Kívül ropogós, belül szaftos kacsamell: a fenséges finomság fehérborral készül

A fehérborral készült kacsamell mennyei fogás, mely bármilyen alkalomra tökéletes választás, legyen szó egy vasárnapi vagy ünnepi ebédről.
A kacsahús jellegzetes zamatáról híres, melyet egyszerűen fűszerezve is izgalmassá tehetsz. A húshoz a legjobban a só, bors, majoránna, rozmaring és a fokhagyma illik, sütése során pedig bort is érdemes alkalmazni, vagy egyszerűen pirulás előtt pihenjen borba áztatva a kacsa, a végeredmény ínycsiklandó lesz.
Amikor kacsa kerül a kezeid közé, fontos, hogy a bőrét mindig irdald be, a sütés pedig bőrrel lefelé történjen, így a kiengedett zsírban pirulhat a hús. Az omlós kacsamell mellé kínálj tetszőleges köretet, ha pedig időd engedi, valamilyen mártást is dobj össze, úgy lesz igazán fenséges a vacsora.
Fehérboros kacsamell

Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab pecsenyekacsamell
- 3.5 dl száraz fehérbor
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál majoránna
- kevés olaj
Elkészítés:
Irdaljuk be a kacsamell bőrét, majd fűszerezzük sóval és borssal, utána helyezzük tálba, öntsük rá a bort, lefedve tegyük a hűtőbe 2 órára.
A pihentetés után a húst fűszerezzük majoránnával, majd enyhén olajozott, forró serpenyőben, bőrével lefelé 2-3 percig süssük, utána fordítsuk meg, és a másik oldalán is 2-3 percig pirítsuk.
A serpenyőben sütött mellet fektessük tepsire, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 percig süssük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!