![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes, meggyes Fekete-erdő torta: cseresznyepálinkás szirup bolondítja meg
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Sokan nem szeretik a Fekete-erdő tortát, és én is sokáig ebbe a táborba tartoztam: a boltban, illetve az egyes cukrászdákban vett sütemény mindig egy száraz piskótából, pár szem meggyből és egy ízetlen tejszínhabból állt. Pedig micsoda lehetőségek és ízek vannak ebben a tortában, ha mi magunk készítjük el!
Az alapja egy finom, puha csokoládés piskóta, amelyre egy sűrű, édes meggyszirup és tejszínhab kerül. A ragacsos, pálinkás szirup beleivódik a tésztába, úgyhogy egy hihetetlenül szaftos és ízletes végeredményt kapunk.
Frissből a legjobb
A tortához természetesen érdemes friss meggyet használni, de ha befőttből készítjük, akkor sem lesz ok a panaszra. Szükségünk van a befőtt levére vagy arra a meggylére is, amit a friss meggy enged magából, ezzel kell összefőzni a pálinkát és a cukrot, illetve a kukoricakeményítőt, ami a szósz sűrűségét adja. A kész sziruppal nyakon öntjük a magozott meggyeket, így áll össze a töltelék.
Három elemből és sok lépésből áll a desszert, de egyáltalán nem bonyolult. Mind a tészta, mind a töltelék összeállítása nagyon egyszerű, elronthatatlan, utána pedig már csak fel kell verni a tejszínhabot, majd összeállítani a tortát. Szenteljünk neki egy kis időt, és készítsük el otthon, mert egészen fenomenális végeredményt fogunk kapni.
Fekete-erdő torta
![feketeerdőrecept](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290996/29099617_dea39b16d15290604991a979820bfac7_wm.jpg)
Hozzávalók 12 adaghoz
Csokitorta
- 6 darab tojás
- 200 gramm kristálycukor
- 50 gramm vaj (olvasztott)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 150 gramm liszt
- 40 gramm holland kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál só
Meggyes töltelék
- 4 teáskanál kukoricakeményítő
- 8 evőkanál meggylé
- 60 milliliter cseresznyepálinka
- 75 gramm kristálycukor
- 450 gramm meggy
Tejszín
- 700 milliliter zsíros habtejszín
- 50 gramm kristálycukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm-es tortaformát, az alját és az oldalait is.
Egy nagy tálban keverjük össze a tésztához a tojást, vajat, cukrot és vaníliát robotgéppel, míg krémes nem lesz. Keverjük bele a lisztet, kakaót, sütőport és a sót. Ha már egynemű a massza, öntsük bele a tortaformába, és körülbelül 33-38 percig süssük.
A meggyet magozzuk ki, csöpögtessük le, ha befőttet használunk, szűrjük le. A levére még szükség lesz. Tegyük félre.
Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt 4 evőkanál meggylével (vagy a befőtt levével).
Egy kis lábasban melegítsük össze a másik 4 evőkanál meggylevet, a cseresznyepálinkát és a cukrot. Ha a cukor elolvadt, keverjük bele a kukoricakeményítőt, kevergessük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, vegyük le a tűzről, öntsük nyakon vele a meggyet. Hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt verjük fel keményre, mikor már majdnem kész, adjuk hozzá a cukrot, és verjük egészen habosra.
A kész tortát, amint kihűlt, vágjuk fel 3 egyenlő részre. Tegyük az első tortalapot egy tányérra vagy egy tortatálcára, kenjük meg a tejszínnel, majd halmozzunk a közepére a meggyes töltelékből. A tejszínből nyomjunk egy kört a tortalap szélére is, hogy a meggyes töltelék ne folyjon majd ki a rétegek közül. Ezt ismételjük meg a másik 2 lapnál is, a legtetejére tejszín kerüljön, illetve borítsuk be a torta oldalát is vele. Tegyük 4 órára a hűtőbe, hogy tökéletes legyen.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!