
Villámgyors, magas piskóta – Joghurt teszi még puhábbá

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Ropogós

Villámgyors rakott padlizsán: nyári vacsora fél óra alatt

Hűsítő, görögdinnyés pálcikás jégkrém: turmixgépben készül

Grillezett pulykaburger: roppanós zöldségekkel, puha bucival

Nem romlandó strandkaják otthonról: ezek bírják a hőséget

Marry me csicseriborsó: krémes, fűszeres és ellenállhatatlan
Mintha felhőbe harapnánk, olyan légies és könnyű ez a piskóta, amelyet vanília is édesít.
A jó piskóta önmagában is finom, könnyed, légies sütemény, amelyhez bármilyen krém vagy lekvár tökéletesen passzol. A piskótasütés egyszerű, de néhány szabályt illik betartani.
Bármennyire is könnyű és gyorsan készül az alábbi recept, a tojások szétválasztását nem lehet megúszni. Ez a piskóta kap egy plusz hozzávalót is, méghozzá vaníliás joghurtot, amitől szaftosabb lesz a tésztája, illetve érezni fogjuk benne a vanília ízét. Én nagyon szeretem a vaníliás édességeket, azért is lett rögtön a kedvencem.
Felhőpiskóta joghurttal

Hozzávalók 6 adaghoz
- 5 darab tojás
- 16 gramm sütőpor
- 200 gramm porcukor
- 200 gramm vaj
- 50 gramm kukoricakeményítő
- 300 gramm liszt
- 150 gramm vaníliás joghurt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A többi hozzávalót keverjük csomómentesre, majd a végén forgassuk hozzá a habot is.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy csatos tortaformát vajazzunk ki, majd kanalazzuk bele a masszát. Süssük 40 percig, de ne nyitogassuk közben a sütő ajtját.
Fotó: Getty Images