Feta sajtos-spenótos tekercs leveles tésztából: mutatós és isteni finom

5
Nyomtatás
spenotos-fetas-tekercs2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A leveles tésztás receptek méltán népszerűek, hiszen gyorsan és egyszerűen készülnek: épp ilyen ez a feta sajtos-spenótos tekercs is, amit csak szeretni lehet!

Ha ínycsiklandó és mutatós ételt készítenél gyorsan és egyszerűen, a leveles tésztás recepteket szívből ajánljuk! Ez a spenótos tekercs is éppen ilyen, ami a feta sajttal kiegészülve egy tökéletes vendégvárót vagy sós nasit eredményez.

Hogy igazán finom legyen a töltelék, oregánóval és chilivel is érdemes feldobni, és a tojást se hagyd ki belőle, az fogja össze. A kész tekercsek tetejére szórhatsz szezámmagot, mákot vagy köményt is, teljesen rád van bízva, mivel ízesíted.

Feta sajtos-spenótos tekercs

spenotos-fetas-tekercs

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. vaj
  • 200 g friss, leveles spenót
  • 100 g feta sajt
  • 2 db tojás
  • 1 lap leveles tészta
  • 0.5 tk. oregánó
  • 0.5 tk. chilipehely
  • a tetejére szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. A spenótot öblítsük át, csöpögtessük le.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A vajat dobjuk egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a hagymát, dinszteljük puhára. Adjuk hozzá a fokhagymát is, majd 1 perc múlva a spenótot. Pároljuk pár percig, míg megfonnyad. Húzzuk le a tűzről.

Tegyük a keveréket apró lyukú szűrőbe, csöpögtessük le, a spenót sok nedvességet enged ki magából. Hagyjuk pár percig állni, majd nyomkodjuk is ki a spenótot.

Tegyük a spenótos-hagymás alapot egy tálba, morzsoljuk bele a feta sajtot, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük oregánóval és chilivel. Adjunk hozzá egy tojást, keverjük össze.

A leveles tésztát nyújtsuk vagy hajtsuk ki, majd hosszában felezzük el, hogy 2 keskeny téglalapot kapjunk.

Mindkét téglalap közepére hosszában kanalazzunk a fetás-spenótos töltelékből, majd hajtsuk a tészta bal oldalát a jobb felére, hogy befedjük a tölteléket, és a széleket rögzítsük egy villa segítségével.

Mindkét rudat vágjuk 6-6 darabra, majd tegyük őket az előkészített tepsire, és kenjük le tojással. A tetejüket szórjuk meg szezámmaggal.

Toljuk őket a sütőbe kb. 20 percre, vagy míg aranybarnák nem lesznek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon