Fetával töltött gomba friss bazsalikommal és kakukkfűvel - Gyors, húsmentes fogás

Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Sosem tudtam megérteni, hogyan vannak olyan emberek, akik nem szeretik a gombát. Én minden formában imádom, rántva, pörköltnek, tojásrántottába vagy akár csak párolva.

A gomba szuper fehérjeforrás, így - nyáron, vagy csak ha épp nem kívánjuk a húst - húspótlóként is ehetjük. Alacsony a kalóriatartalma, de nagyon hamar eltelít, így gyorsan jóllakottnak érezhetjük magunkat tőle. Bár könnyed étel, mégis nehezen emészthető, úgyhogy vigyázzunk a mennyiséggel.

Óvatosan tisztítsuk meg

Az ízanyagok a gomba kalapjában, közvetlenül a héj alatt találhatóak, úgyhogy óvatosan tisztítsuk, inkább csak jól mossuk meg és kapargassuk le. A gomba nagyon könnyen romlik, így mindig frissen készítsük, lehetőleg aznap együk is meg.

A gomba párolva vagy grillezve a legegészségesebb. Most fetával töltöttem meg, ami kiemeli az ízét, ráadásul gyorsan összeállítható, könnyű, mégis laktató nyári recept. A feta helyett juhtúróval is készíthető, úgyis nagyon finom. Arra ügyeljünk, hogy önmagában is sós mindkét alapanyag, így már további sózást nem igényel az étel.

Fetával töltött gombafejek

töltött gombafejek recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kilogramm gomba
  • 40 dekagramm feta
  • 100 gramm krémsajt
  • ízlés szerint kakukkfű (morzsolt)
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál olaj/vaj sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A gombák szárát óvatosan törjünk ki a kalapjukból. A fejeket mossuk meg és kapargassuk le a héját. A fetát nyomkodjuk össze villával, keverjünk hozzá egy kevés krémsajtot, egy gerezd összenyomott fokhagymát, ízlés szerint kis bazsalikomot vagy kakukkfüvet és egy kis borsot.

Tegyünk egy kanállal a masszából mindegyik gombafejbe.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy tepsit vajazzunk/olajozzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a gombafejeket, süssük meg őket.

 Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon