
Foszlós kelt tészta fokhagymás fűszervajjal: vendégségbe is tökéletes

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Pihe-puha bögrés kakaós süti: igazi filléres finomság

A legfinomabb gyros nyomában: a körút street foodjait csekkoltuk

Gluténmentes fokhagymás gofri: szendvicsalapnak is tökéletes

Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek

Tonhalas-avokádós wrap: rohanós hétköznapokra is ideális
A jópofa, ötletes masnikat gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, az alapjuk egy sima pizzatészta, de ha időszűkében vagyunk, félkész, hűtött tésztát is használhatunk hozzájuk.
Egyszerű, foszlós, vajas vendégváró finomság, a pizzatészta elkészítésén kívül alig van vele munka. Az alapja egy könnyen formázható, puha tészta, amelybe picit több olívaolaj kerül az átlagosnál, ettől lehet vele könnyebben dolgozni. Erre itt szükség is lesz, hiszen kis csomókat, masnikat kell formázni a tésztából.
A foszlós kelt tésztára fokhagymás fűszervaj kerül, ezt ízlés szerint alakíthatjuk. Lehet több és kevesebb fokhagymával, de granulátummal is készíteni, illetve nemcsak oregánó és petrezselyem, hanem bazsalikom, majoranna, de akár kapor is kerülhet a vajba. Ha keveselljük az öntetet, egy kis olívaolajjal is fel lehet még húzni.
Fokhagymás masni

Hozzávalók 12 darabhoz
- 400 gramm pizzatészta
- 5 evőkanál vaj (70 gramm)
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál oregánó
- 1 evőkanál friss petrezselyem
- 3 evőkanál parmezán
Elkészítés:
Készítsük el a pizzatésztát ez alapján a recept alapján, ez a tészta könnyen formázható és nagyon puha. Állítsátok a mennyiséget 16 darabra, hogy 400 grammnyi liszthez lássátok az arányokat.
A kész, megkelt pizzatésztát nyújtsuk ki vékony, kb. 0.5 cm-es téglalapra, majd vágjuk 12 egyforma részre. A csíkokból kössünk csomót, kis masniknak kell lenniük, mint ahogyan a képen látható. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Olvasszuk meg a vajat, majd keverjük össze a zúzott fokhagymával, oregánóval, petrezselyemmel és parmezánnal. Tegyünk félre a vajas öntetből 1,5 evőkanállal.
A maradék fokhagymás vajjal kenjük meg a masnik tetejét, majd 10-12 percig süssük őket, míg aranybarnák nem lesznek. Még forrón kenjük meg őket a maradék fűszeres vajjal.
Fotó: Getty Images