Vajas szószban sült, ropogós csirkecombok: a mártás egyszerűen mennyei
A vajas szószban sült, ropogós csirkecomboknak senki sem tud ellenállni.
A csirkecomb szerintem sütőben pirosra sütve a legfinomabb. Az elkészítése egyszerű, és nagyon változatos, izgalmas ízesítésekkel lehet kipróbálni. Az egyik legjobb verzió a joghurtos-fokhagymás pác, mely gyorsan és egyszerűen összedobható. A pácban néhány órát is elég állnia a húsnak, de ha igazán ízletesen szeretnéd tálalni, egy teljes éjszakát pihentesd így.
A joghurtban pácolt csirkecomb kényelmi fogás, hisz este csak összekészíted, hűtőbe teszed, másnap pedig előveszed és megsütöd. Az így pácolt csirkecomb nem csak sütőben sütve fenomenális, grillre is lehet dobni, vagy lisztes panírt is kaphat, majd bő olajban megsütheted.
Először a pác hozzávalóit készítsük össze. A fokhagymát reszeljük le, keverjük össze a joghurttal, olívaolajjal, sóval, borssal és oregánóval.
A megtisztított csirkecombokat forgassuk meg a pácban és fedjük le fóliával. Tegyük hűtőbe egy éjszakára pihenni.
Másnap a combokat fektessük tepsire, fedjük le fóliával, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre. Ezután távolítsuk el a fóliát a tepsiről, és toljuk vissza a tepsit 10-15 percre, míg a hús szép aranybarnára sül.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu