
Sült csirkecomb gombával és krumplival körítve: a munka nagy részét a sütő végzi

Egyszerűen elkészíthető a fenséges tepsis lakoma, melyben a pirosra sült csirkecomb a körettel együtt kerül ki a sütőből.
A hideg szelek feltámadtával előtérbe kerülnek a meleg tepsis fogások. A tartalmas ételek kevés munkával készülnek, ezért akár egy fárasztó munkanap után, vacsorára is érdemes összedobni a családnak.
Az én választásom most a csirkecombra esett, mely az oregánótól mediterrán hangulatot kapott. A hús mellé zöldségek is kerültek, krumpli, hagyma és gomba. A finomság nagyon egyszerűen összedobható, kezdő fakanálvirtuózok is sikerrel el tudják készíteni. A pompás étel mellé kínálhatsz savanyúságot vagy valamilyen salátát.
Gombával és burgonyával sült csirkecomb

Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 darab csirkecomb (egész)
- só és bors ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- 80 dkg krumpli
- 2 darab lila hagyma
- kevés olaj
- 40 dkg gomba
- 1 dl víz
- 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Elkészítés:
A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval, majd tegyük 2-3 órára a hűtőbe.
A megtisztított krumplit és hagymát daraboljuk fel tetszés szerint és tegyük keverőtálba. A zöldségeket kevés olajjal, sóval és borssal forgassuk egybe, majd tegyük tepsire.
A zöldségekre tegyük rá a csirkecombokat és a megtisztított, tetszés szerint előkészített gombákat is. Csorgassunk kevés olajat és vizet a húsra és a gombára, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 45-50 percre, míg szép pirosra sül a hús, a zöldségek pedig megpuhulnak.
Az elkészült ételt finomra aprított petrezselyemmel meghintve kínáljuk.
Sütési jó tanács:
- A sütési idő felénél fordítsuk meg a combokat.
- A tepsit alufóliával is lefedhetjük. Ha így teszünk, csak 30 percig hagyjuk rajta.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!