Sült csirkecomb gombával és krumplival körítve: a munka nagy részét a sütő végzi

sccover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerűen elkészíthető a fenséges tepsis lakoma, melyben a pirosra sült csirkecomb a körettel együtt kerül ki a sütőből.

A hideg szelek feltámadtával előtérbe kerülnek a meleg tepsis fogások. A tartalmas ételek kevés munkával készülnek, ezért akár egy fárasztó munkanap után, vacsorára is érdemes összedobni a családnak.

Az én választásom most a csirkecombra esett, mely az oregánótól mediterrán hangulatot kapott. A hús mellé zöldségek is kerültek, krumpli, hagyma és gomba. A finomság nagyon egyszerűen összedobható, kezdő fakanálvirtuózok is sikerrel el tudják készíteni. A pompás étel mellé kínálhatsz savanyúságot vagy valamilyen salátát.

Gombával és burgonyával sült csirkecomb

scct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 darab csirkecomb (egész)
  • só és bors ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • 80 dkg krumpli
  • 2 darab lila hagyma
  • kevés olaj
  • 40 dkg gomba
  • 1 dl víz
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval, majd tegyük 2-3 órára a hűtőbe.

A megtisztított krumplit és hagymát daraboljuk fel tetszés szerint és tegyük keverőtálba. A zöldségeket kevés olajjal, sóval és borssal forgassuk egybe, majd tegyük tepsire.

A zöldségekre tegyük rá a csirkecombokat és a megtisztított, tetszés szerint előkészített gombákat is. Csorgassunk kevés olajat és vizet a húsra és a gombára, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 45-50 percre, míg szép pirosra sül a hús, a zöldségek pedig megpuhulnak.

Az elkészült ételt finomra aprított petrezselyemmel meghintve kínáljuk.

Sütési jó tanács:

  • A sütési idő felénél fordítsuk meg a combokat.
  • A tepsit alufóliával is lefedhetjük. Ha így teszünk, csak 30 percig hagyjuk rajta.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük