
Fokhagymás zsúrkenyér villámgyorsan: fűszervajjal a legfinomabb

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába

Málnás-fehér csokis zabkeksz: a banántól lesz puha a belseje

Sütőben sült tőkehalfilé párolt spenóttal: egészséges, ízletes és könnyű

Pompás, aranybarnára sült krumplis omlett: napindítónak is tökéletes

Mutatjuk az 5 leggyorsabban romló élelmiszert: veszélyforrások is lehetnek
Zsúrkenyérből vagy bagettből is készítheted ezt a pofonegyszerű, de annál finomabb harapnivalót, amely minden fogás mellé illik.
A fokhagymás pirítós az egyik nagy kedvencem, villámgyorsan készül, és tökéletes vacsora. Ha szereted a pirított kenyeret, akkor érdemes többféle feltéttel kipróbálni, ebben a cikkben összeszedtünk néhányat, hogy izgalmasabbá tehesd ezt az ételt is.
A hagymás ízesítést nagyon szereti a bagett, sütheted fűszervajjal és fokhagymával töltve is. A fokhagyma egyébként is nagyon egészséges, fogyaszd rendszeresen.
Ez a pirítós még egyszerűbben készül, a fokhagymás-vajas keveréket szépen beissza a pékáru, és ropogósra, de belül szaftosra, ízletesre sül. Krémlevesek mellé is kitűnő választás. Készítheted bagettből, de zsúrkenyérből is.
Fokhagymás zsúrkenyér

Hozzávalók 6 adaghoz
- 110 gramm vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágva)
- 1 kávéskanál só
- 1 darab zsúrkenyér vagy bagett
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a puha vajat, az olívaolajat, az összenyomott fokhagymát, a fokhagymaport, az apróra vágott petrezselymet és a sót.
Szeleteljük fel a kenyeret, és kenjük meg a vajas keverékkel, majd fektessük a tepsire.
Süssük a kenyereket 25 percig.
Fotó: Getty Images