Fokhagymás zsúrkenyér villámgyorsan: fűszervajjal a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Zsúrkenyérből vagy bagettből is készítheted ezt a pofonegyszerű, de annál finomabb harapnivalót, amely minden fogás mellé illik.
A fokhagymás pirítós az egyik nagy kedvencem, villámgyorsan készül, és tökéletes vacsora. Ha szereted a pirított kenyeret, akkor érdemes többféle feltéttel kipróbálni, ebben a cikkben összeszedtünk néhányat, hogy izgalmasabbá tehesd ezt az ételt is.
A hagymás ízesítést nagyon szereti a bagett, sütheted fűszervajjal és fokhagymával töltve is. A fokhagyma egyébként is nagyon egészséges, fogyaszd rendszeresen.
Ez a pirítós még egyszerűbben készül, a fokhagymás-vajas keveréket szépen beissza a pékáru, és ropogósra, de belül szaftosra, ízletesre sül. Krémlevesek mellé is kitűnő választás. Készítheted bagettből, de zsúrkenyérből is.
Fokhagymás zsúrkenyér
Hozzávalók 6 adaghoz
- 110 gramm vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágva)
- 1 kávéskanál só
- 1 darab zsúrkenyér vagy bagett
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a puha vajat, az olívaolajat, az összenyomott fokhagymát, a fokhagymaport, az apróra vágott petrezselymet és a sót.
Szeleteljük fel a kenyeret, és kenjük meg a vajas keverékkel, majd fektessük a tepsire.
Süssük a kenyereket 25 percig.
Fotó: Getty Images