Mennyei forró csoki fehér csokoládéból - Édes, krémes kényeztetés

fehér forró csoki cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A forró csoki nemcsak ét- vagy tej-, hanem fehér csokiból is isteni, a lényeg úgyis a krémes textúra.

A forró csoki nem forró kakaó, hanem gyakorlatilag egy desszert, se nem túl híg, de nem is annyira sűrű, hogy megálljon benne a kanál. A legnépszerűbb változata étcsokiból készül, de aki szereti a sós-édes ízek keveredését, feltétlenül próbálja ki a sós karamellás változatot

Aki kevésbé szeretné intenzív ízvilágúra, készítse el fehér csokival. Ilyenkor inkább az édes íz fog dominálni, de egy kevés fűszerrel izgalmassá tehető. A fahéj igazi téli íz, tökéletes kiegészítője lesz a krémes italnak. Egyetlen plusz hozzávaló kell még hozzá, a tojás, amivel teljes lesz az élmény. 

Forró csokoládé fehér csokiból

fehér forró csoki recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 800 milliliter tej
  • 180 gramm fehér csokoládé
  • 1 darab tojás
  • opcionális fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojást kicsit verjük fel. A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, majd ízlés szerint keverjünk hozzá fahéjat, majd keverjük el a tojással, óvatosan, nehogy kicsapódjon. Öntsünk bele körülbelül 100 milliliter tejet, keverjük csomómentesre. Utána öntsük hozzá a többi tejet, melegítsük, de ne forraljuk. Öntsük ki poharakba, ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük