Mennyei forró csoki fehér csokoládéból - Édes, krémes kényeztetés
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A forró csoki nemcsak ét- vagy tej-, hanem fehér csokiból is isteni, a lényeg úgyis a krémes textúra.
A forró csoki nem forró kakaó, hanem gyakorlatilag egy desszert, se nem túl híg, de nem is annyira sűrű, hogy megálljon benne a kanál. A legnépszerűbb változata étcsokiból készül, de aki szereti a sós-édes ízek keveredését, feltétlenül próbálja ki a sós karamellás változatot.
Aki kevésbé szeretné intenzív ízvilágúra, készítse el fehér csokival. Ilyenkor inkább az édes íz fog dominálni, de egy kevés fűszerrel izgalmassá tehető. A fahéj igazi téli íz, tökéletes kiegészítője lesz a krémes italnak. Egyetlen plusz hozzávaló kell még hozzá, a tojás, amivel teljes lesz az élmény.
Forró csokoládé fehér csokiból
Hozzávalók 4 adaghoz
- 800 milliliter tej
- 180 gramm fehér csokoládé
- 1 darab tojás
- opcionális fahéj
Elkészítés:
A tojást kicsit verjük fel. A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, majd ízlés szerint keverjünk hozzá fahéjat, majd keverjük el a tojással, óvatosan, nehogy kicsapódjon. Öntsünk bele körülbelül 100 milliliter tejet, keverjük csomómentesre. Utána öntsük hozzá a többi tejet, melegítsük, de ne forraljuk. Öntsük ki poharakba, ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.
Fotó: Getty Images