Krémsajtos, spenótos mártogatós forrón tálalva: sültek, zöldségek és kenyér mellé is finom

spenót mártogatós
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mártogatósok annyira feldobnak minden ételt, hogy nem lehet belőlük elég fajtát készíteni.

A mártogatósok alapvetően egészségesek, persze attól is függ, mit mártogatunk bele. Ezek a kencék általában előételek, így érdemes olyan alapanyagokat használni, amelyek nem terhelik meg túlságosan a gyomrot és hagynak helyet a többi fogásnak is.

Mostanában nagyon gyakran készítek spenótos ételeket, így örültem, hogy találtam egy sajtkrémalapú mártogatóst, amiben a spenót dominál. De nem ám csak összekeverjük a hozzávalókat, hanem összefőzzük őket, majd azon melegében kínáljuk. 

Forró spenótos mártogatós

spenót mártogatós recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 gramm krémsajt
  • 180 milliliter tejszín
  • 230 gramm spenót (fagyasztott)
  • 0.5 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 milliliter zöldségalaplé
  • 150 gramm gouda sajt
  • 50 gramm parmezán (reszelt)
  • 1 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
  • vaj (dinszteléshez)
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le.

Egy lábasban olvasszunk fel egy kis vajat, dobjuk rá az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát. A spenótot is tegyük rá, majd amikor kicsit felolvadt, tegyük bele a sajtkrémet, a tejszínt, öntsük rá az alaplevet, majd forraljuk össze.

Adjuk hozzá a reszelt sajtokat is, és várjuk meg, amíg teljesen elolvadnak. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Azon melegében tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük