
Főzés nélkül, villámgyorsan kész a joghurtos uborkaleves
A nagy melegben mindannyiunk barátja a kapros uborkaleves
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Fehérjedús, joghurtos tavaszi saláta: sült csicseriborsó gazdagítja

Pihe-puha rumos fánkgolyó: dupla adaggal süsd meg

Aranybarna bundában sült csirkenuggets házilag: a gyerekek kedvence

Így pucold meg a mangót: bevált tippeket mutatunk

Ötfűszeres tofu kínai módra: ilyen jót étteremben sem eszel
A joghurtos uborkaleves igazi kánikulai étel: nemcsak maga a leves hűsít, de még a tűzhelyet sem kell bekapcsolni hozzá. Máris a barátunk. Ráadásul, ha még abba is belegondolunk, hogy a munka nagy részét a turmixgép végzi el helyettünk, rögtön minden nap ilyet szeretnénk enni. És még fogyunk is tőle.
Végre egy sós leves, ami legalább olyan hűsítő, mint egy hideg gyümölcsleves, csak ezzel sokkal kevesebb a macera. Egyszerűen meg kell hámozni az uborkát, nagyjából feldarabolni, a hozzávalókat betenni a turmixgépbe, és már kész is a leves.
Ha hideg hozzávalókból dolgoztunk, még hűteni sem kell tálalás előtt. Márpedig valószínűleg a joghurtot és a tejfölt a hűtőszekrényből vettük elő, egy liter hideg folyadék pedig alaposan lehűti még a szabadban tárolt uborkát is.
Csak lazán a fűszerekkel
A fűszerekkel játszhatsz kedvedre. Hagyományosan nálunk az uborka fűszere a fokhagyma és kapor, de ha te szívesen kipróbálnál valami mást is, hát hajrá! Szerintünk jól áll neki a bazsalikom (minek nem?), sőt, a kakukkfüvet és a mentát is el tudjuk hozzá képzelni, de akkor is jó lesz a végeredmény, ha az eredeti receptnél maradsz.
Fotó: Shutterstock
Hideg joghurtos uborkaleves

Hozzávalók 4 adaghoz
- 80 dekagramm uborka
- 1 liter joghurt
- 2 evőkanál tejföl
- 2 darab kapor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Beleöntjük a joghurtot, a tejfölt, és a többi hozzávalót is, kivéve egy szép szál kaprot, amit félreteszünk díszítésnek, de díszíthetjük más fűszernövénnyel is, ha akarjuk. Turmixoljuk. Kész. Tényleg ennyi volt, jó étvágyat hozzá!