Selymes vaníliakrémes epertorta piskótával: a franciák legszexibb édessége

Fraisier-tortacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A franciák egyik legszexibb tortája, sok-sok eperrel, piskótával és édes vaníliakrémmel. Pici odafigyelést igényel az elkészítése, de a siker garantált!

A tortasütés valódi művészet, melyet biztos kezekkel tudunk igazán tökélyre vinni, de nem mindig olyan bonyolult, mint ahogy első pillantásra tűnik. Szóval, kedves sütni készülő, bátran állj ehhez a recepthez! Nem lesz olyan nehéz, ne rémítsen meg a látványos torta.

A francia sütemények isteni finomak és romantikusak, ahogyan ez a Fraiser torta is ellenállhatatlan. Az isteni krém, a könnyű piskóta és az illatos eprek repítenek minket a mennyországba. Ez az egyik legmutatósabb torta, amit a legjobb eperszezon idején elkészíteni. Hajrá!

Fraiser torta

Fraisier-tortact

Hozzávalók 8 szelethez:

A piskótához:

  • 4 darab tojás
  • 130 gramm cukor
  • 40 gramm olvasztott vaj
  • 130 gramm liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A krémhez:

  • 600 milliliter tej
  • 1 darab vaníliarúd
  • 4 darab tojás (sárgája)
  • 140 gramm cukor
  • 50 gramm kukoricaliszt
  • 30 gramm keményítő
  • 80 gramm vaj

A zseléhez:

  • 6 nagy szem eperből friss eperlé
  • 2 teáskanál zselatin
  • 1 evőkanál porcukor

A díszítéshez:

  • 2 nagy marék eper
  • 50 gramm étcsokoládé
  • pár szem (elhagyható) áfonya vagy málna
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A tojások fehérjét a cukor felével habbá verjük.

A cukor másik felével kihabosítjuk a tojássárgájákat, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat.

A lisztet, sütőport és sót összekeverjük, majd a fehérjehabbal együtt 2-3 lépésben a tojássárgájás részhez keverjük. 20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Krém:

A vaníliarúd magjait kikaparjuk, és a rúddal együtt a tejbe dobjuk és felforraljuk. A tojássárgáját, cukrot, kukoricalisztet és keményítőt összekeverjük, a forró tejhez adjuk, majd pár percig még kevergetve forraljuk, hogy pudingszerűre sűrűsödjön a krém. A krémbe keverjük a vajat, letakarjuk egy fóliával, hagyjuk langyosra hűlni.

A piskótalapot kettévágjuk, az egyik felét a tortaforma aljába rakjuk, a forma belső szélére vágunk egy sütőpapírcsíkot. A krém kb 1/4-ét rákenjük a tortalapra. Az eprekből annyi szemet elfelezünk, amennyivel a torta szélét körberakjuk, a maradékot kockákra vágjuk és a maradék krémhez keverjük, amit rá is halmozunk a krémes piskótára. A krém tetejére rakjuk a másik piskótát.

Zselé:

A zseléhez az epret felkockázzuk és botmixerrel alaposan lezúzzuk, majd szűrőn átpréseljük az egészet. Az eperléhez keverjük a cukrot, elkezdjük melegíteni, majd mikor langyos, belekeverjük a zselatint, hagyjuk felforrni, langyosra hűtjük és a torta tetejére kanalazzuk.

Olvasztott étcsokiból egy sütőpapírra kanállal csepp alakokat húzunk, feltekerjük, majd mikor megszilárdult, ezzel és a friss gyümölcsökkel díszítjük a tortát.

Az epres édességek kedvelőinek vétek lenne kihagyniuk ezt a sütés nélküli sajttortareceptet.

Fotó: Street Kitchen

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük