
Édesen vigyáz az alakodra ez a gabonamentes mandulás-fahéjas muffin

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Az édesség iránti vágy a legváratlanabb pillanatokban törhet ránk, ezekre az alkalmakra tartogatom a diétásabb, de mégis élvezhető recepteket.
Ha sütök és valami egészségeset készítek, nagyrészt teljes kiőrlésű lisztet használok. Nem olyan régen fedeztem fel a mandulalisztet, amely isteni ízt ad a süteményeknek és még gluténmentes is. Nem olcsó, de érdemes belőle sütni, mert az olyan pofonegyszerű édességek is, mint a muffin, kicsit különlegesebb ízt kapnak tőle. Ha még egy kis fahéj is kerül bele, akkor számomra maga a csoda.
Az eredeti receptben mézzel édesítik a tésztát, de ezt egy kicsit diétásabbra készítettem és eritritet adtam hozzá. Aki nem bírja az édesítőszereket, tegyen bele mézet, de akkor kevésbé lesz alakbarát a muffin.
Mandulás-fahéjas muffin

Hozzávalók 6 adaghoz
- 300 gramm mandulaliszt
- 1 evőkanál fahéj
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 2 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál mandulaaroma
- 1 kávéskanál só
- 100 gramm vaj
- 5 darab tojás
- 150 gramm eritrit
- díszítéshez mandula
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a mandulalisztet, a sót, a fahéjat, a sütőport és az eritritet. A vajat olvasszuk fel, és keverjük hozzá a vanília- és a mandulaaromát, valamint a felvert tojásokat. Vegyítsük a száraz hozzávalókkal, majd töltsük bele a muffinformákba.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Tegyük bele a muffinokat és tűpróbáig süssük, illetve addig, amíg a tetejük szép világosbarna színt kap. A tetejét díszíthetjük manduladarabokkal.
Fotó: Getty Images