Tízperces garnélanyárs avokádóval – Frissítő, egészséges nyári fogás

4
Nyomtatás
királyrák nyársak avokádóval cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Szuper előétel a garnéla, nyársra fűzve pedig egyenesen isteni falatkákat lehet belőle készíteni.

A nyárson sütött ételek nagy kedvenceim. Általában csirkefalatokat és zöldséget tűzünk rá egymás után, ettől a hús átveszi a zöldség ízét, az pedig szépen megpuhul. Elég, ha van otthon hurkapálcánk, és máris kezdhetjük a kísérletezést. Arra figyeljünk, hogy nagyjából egyforma sütési ideje legyen a nyársra húzott alapanyagoknak. 

De nemcsak húst lehet nyársra húzni, hanem tenger gyümölcseit is. Attól függően, mivel kínáljuk, lehet egészen diétás fogás is. Ez a változat garnélával készül, amely közé avokádót tűzünk fel, majd limelével spricceljük meg. Ez a könnyed fogás a ráknak köszönhetően tele van fehérjével, az avokádó pedig vitaminokkal és telítetlen zsírsavakkal. 

Garnélanyársak avokádóval

királyrák nyárs avokádóval recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 15 darab garnéla
  • 1 darab avokádó
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • ízlés szerint rózsabors
  • 1 darab lime
Recept idők

Elkészítés:

A rákokat mossuk le alaposan folyó víz alatt, tegyük egy papírtörülközőre, hogy felitassuk a vizet. Tisztítsuk meg őket, vegyük le a fejüket és a farkukat, majd a páncéljuktól is szabadítsuk meg őket. Az avokádót vágjuk félbe hosszában, a magjukat egy evőkanállal távolítsuk el, majd ugyanezzel a kanállal óvatosan vegyük ki a héjából. Szeleteljük fel. 

A nyársakra (én hurkapálcát használtam) húzzunk fel először egy rákot, aztán egy avokádószeletet és így tovább. Érdemes két pélcára húzni, úgy biztosan nem esik szét. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, tegyük bele a nyársakat, szórjuk meg őket rózsaborssal, süssük pár percig folyamatosan forgatva. Tálaláskor locsoljuk meg a lime levével. 

Fotó: Szász Eszter /Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon