
Tízperces garnélanyárs avokádóval – Frissítő, egészséges nyári fogás

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Ropogós

Grillezett pulykaburger: roppanós zöldségekkel, puha bucival

Nem romlandó strandkaják otthonról: ezek bírják a hőséget

Marry me csicseriborsó: krémes, fűszeres és ellenállhatatlan

Pihe-puha kefires, meggyes kocka: csak keverj össze mindent

Könnyed, krémes tökfőzelék: édeskés és különleges
Szuper előétel a garnéla, nyársra fűzve pedig egyenesen isteni falatkákat lehet belőle készíteni.
A nyárson sütött ételek nagy kedvenceim. Általában csirkefalatokat és zöldséget tűzünk rá egymás után, ettől a hús átveszi a zöldség ízét, az pedig szépen megpuhul. Elég, ha van otthon hurkapálcánk, és máris kezdhetjük a kísérletezést. Arra figyeljünk, hogy nagyjából egyforma sütési ideje legyen a nyársra húzott alapanyagoknak.
De nemcsak húst lehet nyársra húzni, hanem tenger gyümölcseit is. Attól függően, mivel kínáljuk, lehet egészen diétás fogás is. Ez a változat garnélával készül, amely közé avokádót tűzünk fel, majd limelével spricceljük meg. Ez a könnyed fogás a ráknak köszönhetően tele van fehérjével, az avokádó pedig vitaminokkal és telítetlen zsírsavakkal.
Garnélanyársak avokádóval

Hozzávalók 2 adaghoz
- 15 darab garnéla
- 1 darab avokádó
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- ízlés szerint rózsabors
- 1 darab lime
Elkészítés:
A rákokat mossuk le alaposan folyó víz alatt, tegyük egy papírtörülközőre, hogy felitassuk a vizet. Tisztítsuk meg őket, vegyük le a fejüket és a farkukat, majd a páncéljuktól is szabadítsuk meg őket. Az avokádót vágjuk félbe hosszában, a magjukat egy evőkanállal távolítsuk el, majd ugyanezzel a kanállal óvatosan vegyük ki a héjából. Szeleteljük fel.
A nyársakra (én hurkapálcát használtam) húzzunk fel először egy rákot, aztán egy avokádószeletet és így tovább. Érdemes két pélcára húzni, úgy biztosan nem esik szét. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, tegyük bele a nyársakat, szórjuk meg őket rózsaborssal, süssük pár percig folyamatosan forgatva. Tálaláskor locsoljuk meg a lime levével.
Fotó: Szász Eszter /Sóbors