
Villámgyors, krémes gesztenyés tiramisu – Sütés nélkül készül az édesség

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Sütőben sült, paradicsomos tészta: semmit nem kell előfőzni

Krémesre sült sütőtök lencsével töltve: tartalmas fogás a hideg napokra

Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül
A tiramisu egyszerű és szerethető desszert, a kávérajongók nagy kedvence.
A tiramisu egyszerű és hálás édesség, sütés nélkül, gyorsan összerakható. Az alapváltozat nyers tojással készül, de ha nem bízol benne, akkor készítsd tojásmentesen, ahogy mi is tettük.
Kávé mindenképpen kerüljön bele, de az alaprecept variálható mással is. Eperszezonban eperrel, ősszel és télen pedig gesztenyével készülhet, amitől nem csak az ízvilága változik meg, de ünnepibb köntösbe is öltözik. Lehet pohárban is készíteni, de sokkal szebb lesz, ha tortaformában állítod össze, gyönyörűen szeletelhető lesz.
Gesztenyés tiramisu

Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm mascarpone
- 200 milliliter habtejszín
- 80 gramm porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 250 gramm gesztenyemassza (cukrozott)
- 200 milliliter fekete kávé
- ízlés szerint rum vagy rumaroma
- 1 csomag babapiskóta
- ízlés szerint gesztenye (főtt)
Elkészítés:
A tejszínt verjük kemény habbá. Egy másik tálban a mascarponét habosítsuk fel, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliakivonatot, a gesztenyepürét, néhány evőkanál tejszínhabot, így verjük habosra. A végén óvatosan forgassuk bele a maradék tejszínhabot is.
A kávét és a rumot vagy rumaromát keverjük össze. Mártsuk bele a bababiskótákat, majd a felét fektessük bele szorosan egy kapcsos tortaforma aljába. Kenjük meg a mascarponés krém felével. Tegyünk rá ismét kávéba mártott babapiskótákat, majd a végén a mascarpone-krém következik. A tetejére tegyünk sült gesztenyedarabokat.
Fedjük le folpackkal, pihentessük 3-4 órát a hűtőben.
Fotó: Getty Images