Az eredeti belga gofri receptje: ropogós, vajas kelt tésztából készül
Tudtad, hogy a belga gofri kelt tésztából készül? Érdemes otthon is megpróbálkoznod vele, mert abbahagyhatatlanul finom desszert.
Ha édes reggelire vágysz, akkor a gofri tökéletes választás lehet, nemcsak kiadós és mindenféle finom feltéttel eheted, hanem biztosan mindenki szeretni fogja. A tésztáját pillanatok alatt összeállíthatod, és a sütéssel sem kell sokat bíbelődni, mert csak bele kell kanalazni egy adag tésztát a gofrisütőbe, és utána a gép teszi a dolgát.
Ha erre az ételre gondolsz, általában az édesre asszociálsz, de nyugodtan keverhetsz sós tésztát is, akár úgy, hogy magába a masszába forgatod a sonkát és a sajtot.
Maradva az édes vonalnál, csak kicsit diétásabbra véve, készítheted szénhidrátszegény maglisztből, a kókusz és a mandula a legalkalmasabb ehhez. A kókusztól kicsit édeskésebb, intenzívebb íze lesz, a mandula semlegesebb ízű, ott bátrabban tegyél rá feltétet.
Üssük egy tálba a tojást, tegyük bele a puha vajat, majd verjük egészen habosra. Adjuk hozzá az eritritet, a sót és a sütőport, majd forgassuk hozzá a kókusz- vagy mandulalisztet, és keverjük csomómentesre. Hagyjuk 5 percig állni a tésztát.
Melegítsük elő a gofrisütőt, majd kanalazzunk bele tésztát, és süssük aranybarnára őket, nagyjából 2-3 perc alatt sül meg egy adag.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu