Isteni sonkás-sajtos gofri pillanatok alatt: könnyedén el is csomagolhatod

gofri
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nem édes reggelivel indítanád a napot, ezt a sonkás-sajtos gofrit ajánljuk, a légies tészta melegen, tejfölös mártogatóssal a legfinomabb.

Ha szereted a gofrit – és ki ne szeretné? –, ne csak édes verzióban készítsd el, érdemes kipróbálni sósan is. Szinte bármit a tésztába keverhetsz a zöldségektől kezdve a felvágottakig, én most egy klasszikus sonkás-sajtos változatot sütöttem. 

Ha van bevált gofritésztarecepted, azt is használhatod, csak a cukrot hagyd ki, sóból tegyél többet, majd keverd hozzá a választott zöldségeket, húst, sajtot. Az alábbi tésztát is érdemes kipróbálnod, a vajtól és a tejtől nagyon puha, a sütőportól szinte légies lesz.

Az én változatomba csirkemellsonka és sajt került, de mehet még mellé zöldhagyma, snidling, szezonjában akár medvehagyma is. A sütési idő attól is függ, mennyire szeretnéd ropogósra, én körülbelül 5 percig sütöttem egy adagot.

Sonkás-sajtos gofri

gofri2

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 280 gramm liszt
  • 3 tk sütőpor
  • 0.5 tk
  • 2 darab tojás
  • 430 ml tej
  • 50 gramm vaj
  • 150 gramm csirkemellsonka
  • 150 gramm sajt (gouda, cheddar)
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát kockázzuk össze, a sajtot reszeljük le.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat, a tejet és az olvasztott vajat, keverjük csomómentesre a masszát. Keverjük bele a sonkát és a sajtot is.

Melegítsük elő a gofrisütőt. Enyhén kenjük ki olajjal.

Kanalazzunk 2-3 evőkanálnyi tésztát a sütőbe, hogy nagyjából befedje a formát, majd csukjuk le, süssük 5-6 percig, míg mindkét oldala aranybarna és ropogós nem lesz. Az idő attól függ, hogy inkább ropogósabbra vagy puhábbra szeretnénk a tésztát.

Rögtön, melegen kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük