30 perces, krémes gnocchi: ropogós bacon és zsenge zöldborsó koronázza meg

5
Nyomtatás
gnocchi2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha gyorsan szeretnél valami igazán laktató ételt készíteni, a gnocchi a legjobb választás, bármilyen szósszal és kiegészítővel isteni lesz.

Szinte semmi munkával készül ez a krémes gnocchi, és garantáltan szeretni fogják kicsik és nagyok egyaránt. Ha kész gnocchival dolgozol, tényleg pillanatokon belül tálalhatod a fogást, de ha több időd/kedved van, házilag is készülhet a krumplinudli. Ha még ennél is magasabb szintre emelnéd, bacon helyett használj pancettát. 

A szósz alaplé, tejszín, tejföl és parmezán keveréke, amelybe zsenge, édeskés zöldborsó és ropogós bacon kerül. Egyszerű alapanyagok, mégis mennyei lesz a végeredmény, valódi ízbomba lesz a kész fogás.

Gnocchi baconnel és zöldborsóval

gnocchi

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm gnocchi
  • 1 ek olívaolaj
  • 100 gramm bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 deciliter alaplé
  • 120 gramm zöldborsó (zsenge vagy mirelit)
  • 1 deciliter tejszín
  • 3 ek tejföl
  • 30 gramm parmezán
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A gnocchit főzzük meg a csomagoláson található utasítás szerint. Tegyük félre.

Amíg készül a gnocchi, a bacont kockázzuk össze, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra.

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, dobjuk bele a bacont, süssük ropogósra. Szedjük egy tányérra. Ha szükséges, pótoljuk az olajat, majd dobjuk bele a hagymát, pár perc alatt dinszteljük puhára. Öntsük fel az alaplével, várjuk meg, míg a leragadt pörzsanyagot feloldja. Ekkor keverjük bele a borsót, majd főzzük, dinszteljük pár percig, míg megpuhul.

Vegyük alacsonyra a lángot. Öntsük fel az alapot a tejszínnel, kanalazzuk bele a tejfölt. Amikor a tejföl elkeveredett a tejszínnel, keverjük bele a parmezánt is. Ahogy elolvadt a sajt, adjuk hozzá a gnocchit és a félretett bacont. Keverjünk mindent egybe, majd rögtön tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon