Házi gnocchi kolbásszal és kaliforniai paprikával – Biztosan nem maradsz utána éhes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Gyors, egyszerű, mégis laktató ebéd, ami sok kolbásszal és fehérborral lesz az igazi.
A gnocchi, vagyis az olasz konyha krumpligombóca egyrészt nagyon egyszerű, másrészt nagyon laktató étel. Könnyű elkészíteni, szerethető, és már egy egyszerű szósszal is tökéletes fogás, de ha komolyabb feltéteket keversz hozzá, akkor szuper egytálétel.
A krumpligombóc egyébként nálunk nudli néven ismert, és inkább édesen fogyasztják, elég csak a legfinomabb mákos nudlira gondolni. Ha mégis sósan szeretnéd elkészíteni, akkor akár húsosan, akár húsmentesen is elkészítheted. Ez a változat is húsos, méghozzá pirult kolbászdarabkákkal dúsított, az biztos, hogy nem maradsz utána éhes. Ahogy a tésztafőzésnél is, most is tegyél félre a krumpligombóc főzővizéből, így lesz még krémesebb az étel.
Gnocchi kolbásszal
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm gnocchi
- 1 darab kaliforniai paprika (zöld)
- 1 szál kolbász
- 0.5 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 100 milliliter fehérbor (száraz)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 milliliter víz
Elkészítés:
Készítsük el a gnocchit. Itt találhatsz hozzá receptet. Ha kész, tegyük félre pihenni.
A fokhagymát vágjuk apróra. A kolbászt hámozzuk meg, vágjuk kis darabokra. A kaliforniai paprikát is kockázzuk vagy csíkozzuk fel.
Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a fokhagymát, tegyük rá a kolbászt, pirítsuk pár percig, majd öntsük rá a bort, hagyjuk, hogy elpárologjon. Ekkor adjuk hozzá a paprikát, öntsünk rá egy kevés vizet, majd főzzük 10 percig.
A gnocchit főzzük ki lobogó sós vízben. Akkor van kész, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére. Ha kész, szűrjük le, keverjük a kolbászos alaphoz. Adjunk hozzá egy kanállal a gnocchi főzővizéből, pár percig pirítsuk együtt, utána forrón tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors