30 perces vacsora hús nélkül: serpenyőben pirult gnocchi sok zöldséggel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az olaszok kedvelt tésztáját, a gnocchit szinte mindig valamilyen mártással nyakon öntve fogyasztjuk, pedig érdemes kipróbálni egyszerű pirított zöldségekkel egybeforgatva is.
Tudom, a gnocchi készítése időigényes és kissé macerás, de néha nyugodtan vehetünk kész változatot, amit a csomagoláson írtak szerint kifőzünk, így már csak valamilyen ragut kell mellé készíteni. Rohanós napokon aranyat érnek az ilyen megoldások, akár 30 perc alatt ételt tehetünk az asztalra.
A raguba bármilyen zöldséget rejthetünk, az én választásom a kamrám tartalma alapján épült fel, gomba, répa és mirelit borsó mindig lapul itthon, így ezt a hármast kevés olajon, egyszerű fűszerezéssel pirítottam, majd a végén egybeforgattam a gnocchival. Szándékosan nem tettem rá tejszínt, de aki szeretne, nyugodtan sűrítheti vele a ragut, de akár még sajttal és kissé intenzívebb fűszerekkel is, például rozmaringgal, továbbgazdagíthatja a serpenyős ételt.
Gnocchi sült zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm gnocchi
- 4 darab répa
- 250 gramm gomba
- 200 gramm borsó
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítés:
A gnocchit a csomagoláson írtak alapján kifőzzük, vagy saját kezűleg készítjük el a tésztát.
A gombát megtisztítjuk és ízlésünknek megfelelően feldaraboljuk.
A megtisztított répát gyufaszál méretűre vágjuk.
A serpenyőben kevés olajat melegítünk, majd beledobjuk a gombákat, 10-15 perc után a répa és a borsó is a gombára kerül, sóval és borssal ízesítjük, majd amikor a zöldségek megpuhultak, levesszük a lángról a serpenyőt. A ragut tálalhatjuk a gnocchira szedve, de akár bele is forgathatjuk a tésztát a zöldséges keverékbe, pár percig együtt piríthatjuk őket, így készítve még finomabb lesz az étel.
Fotó: Getty Images