
Kiadós omlett gofrisütőben sütve: sonkával, sajttal készül a reggeli

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert

Ráérős reggeli tojással és zöldségekkel: a sütőben érnek össze az ízek

Erdélyi padlizsánkrém jó fokhagymásan: a legjobb mártogatós

Isteni citromos piskóta tejszínes krémmel: szép magas a tészta

Mennyei, tejfölös frankfurti leves: mutatjuk, mi hogy szeretjük
A tojásos ételeket is tudod izgalmasabban tálalni, például ha nem serpenyőben és nem a megszokott formában sütöd őket.
A tojásos ételek tökéletesek reggelire, nemcsak laktatóak, hanem egészségesek is, és ha kenyér nélkül eszed őket, akkor tökéletesen beilleszthetők a diétádba. A tojást számos formában elkészítheted, az egyik legmutatósabb közülük az omlett.
Bár ezeket az ételeket inkább reggelire fogyasztják, nyugodtan eheted őket vacsorára is, ahogy ezt a laktató sonkás-sajtos omlettet. Ha izgalmasabb formában szeretnéd elkészíteni, akkor süsd muffinformában. Csak bele kell öntened a formába az ízesített felvert tojásokat, és villámgyorsan megsütni.
A gofrisütő se maradjon ki az eszközök sorából, ebben is készíthetsz mutatós omlettet, de ne csak tojás legyen benne, hanem sonka, sajt és zöldségek is. Összesen negyedóra munkád lesz vele, a végeredmény pedig tökéletes lesz.
Gofriomlett

Hozzávalók 1 személyre
- 2 darab tojás
- 1 szál zöldhagyma
- 2 szelet sonka
- 30 gramm sajt
- 0.5 darab paradicsom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A hagymát karikázzuk fel, a sonkát és a paradicsomot vágjuk apróra, a sajtot kockázzuk fel.
A gofrisütőt melegítsük elő, és vékonyan kenjük ki olajjal.
A tojásokat üssük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, és villával verjük fel. Adjuk hozzá a hagymát, a paradicsomot, a sonkát és a sajtot, majd keverjük össze. Óvatosan öntsük a felmelegedett gofrisütőbe, csukjuk le, és süssük 4-5 percig, majd óvatosan vegyük ki. Friss zöldségekkel a legfinomabb.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors