Krémes gombamártásban sült csirkemell: omlós és szaftos lesz a hús

csgmcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ínycsiklandó vacsora kevesebb mint 30 perc alatt készül, kínálj mellé tésztát, rizst, kenyeret, olyat, ami jól felszívja a szaftot.

A csirke, gomba és tejszín nyerő hármas, melyekből biztosan fantasztikus étel kerül az asztalra. A csirkemell kapcsán sokszor elhangzik, hogy túl száraz, pedig nagyon szaftos is lehet, csak jól kell bánni vele. Ha nagyon félsz, hogy kiszárad, akkor próbáld ki tejszínes-gombás szósszal készítve, úgy a hús omlós, ízekben gazdag lesz.

A tejszínes mártásban készült csirkét combból is elkészítheted, vagy ha szereted a garnélát, akkor azzal is kipróbálhatod mell helyett. Ha még el tudnál képzelni plusz alapanyagot a hús és a gomba mellé, akkor gazdagítsd spenóttal és parmezánnal.

Gombamártásban sült csirkemell

csgmct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab csirkemellfilé
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 450 g gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 450 ml tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét szeleteljük fel és klopfoljuk ki.

Egy kevés olajat kezdjünk el melegíteni, majd a húst oldalanként 4-5 percig süssük, közben fűszerezzük sóval és borssal. A megsült húst szedjük ki és tegyük félre.

A megtisztított, tetszés szerint felszeletelt gombát dobjuk a serpenyőbe és pirítsuk, közben fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával és kakukkfűvel. Körülbelül 10-15 perc után öntsük fel tejszínnel a gombát, a húst is tegyük hozzá, és főzzük még 8-12 percig, majd tésztával vagy rizzsel tálaljuk az ételt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük