Szaftos, sült gombás fasírtgolyók – Spagettire is szuper feltét húsmentesen

6
Nyomtatás
gombás fasírtgolyó cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Fasírtgolyókat azért jó sütni, mert nemcsak önmagukban finomak, hanem rengeteg ételhez feltétként is szolgálhatnak.

Nagyon népszerűek nálunk a kis fasírtgolyók. Melegen, hidegen, önmagukban és körettel is szívesen eszi őket a család. Attól függően, hogy milyen köretet kínálunk mellé, egészen diétás vagy nagyon laktató étel is lehet. A legegyszerűbb paradicsomos spagettit is feldobja, de sült krumplival is finom.

A lényeg, hogy eléggé szaftos legyen a belseje. A sütési módot is változtathatjuk, lehet olajban vagy sütőben sütni. Ez most egy húsmentes verzió, méghozzá gombából, így a meleg időben kevésbé terheli meg a gyomrunkat.  

Gombás fasírtgolyók

gombás fasírtgolyó recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej hagyma
  • 450 gramm gomba (csiperke)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • ízlés szerint petrezselyem (friss)
  • 80 gramm zabpehely (apró szemű)
  • 50 gramm zsemlemorzsa (opcionális)
  • 1 kávéskanál majoranna
  • 2 darab tojás
  • 40 gramm parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy tepsit terítsünk le sütőpapírral. A hagymát, a fokhagymát és a gombát tiszítsuk meg, vágjuk apróra.

Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd adjunk hozzá vajat. Amikor a vaj elolvadt, adjuk hozzá a hagymát és a gombát, sózzuk, borsozzuk. Időnként keverjünk rajta egyet, amíg a gomba meg nem puhul és a nedvesség el nem párolog alóla. Tegyük bele a fokhagymát, pirítsuk még néhány percig. Ezután tegyük a gombás keveréket egy tálba, hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott petrezselymet, majorannát, parmezánt és a zabpelyhet. 

Gyúrjunk golyókat, ha szeretnénk, forgassuk meg őket zsemlemorzsában, majd tegyük őket a sütőpapírra, süssük 20-25 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon