Puha, kevert grízes sütemény gyümölccsel gazdagítva – Túrótól lesz omlós a tésztája

búzadarás kevert sütemény cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kevert süteménynél kevés egyszerűbb édesség létezik, mégis számtalan módon lehet ízesíteni, hogy ne legyen unalmas.

Nem kell izgulni, hogy feljön-e, mint a piskótánál, csak össze kell keverni a hozzávalókat, és kész is a sütemény. A búzadarával készült változat egy fokkal puhább textúrát eredményez, a megduzzadt szemek még levegősebbé teszik a tésztát.

Azért, hogy véletlenül se legyen száraz, érdemes gyümölcsökkel feldobni, a legjobbak a bogyós fajták, amelyekből bátran használhatsz gyorsfagyasztottat is, ha épp nincs szezonja. Ilyen a málna, de lehet áfonyával is keverni a tésztát, amelybe érdemes túrót és joghurtot is tenni. 

Grízes kevert sütemény

búzadarás kevert sütemény recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál búzadara
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 darab tojás
  • 180 gramm joghurt
  • 400 gramm tehéntúró (krémes)
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 150 gramm gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat verjük habosra a cukorral gépi habverővel, majd keverjük hozzá a túrót és a joghurtot. Adjuk hozzá a búzadarát, a lisztet és a sütőport. Óvatosan fogassuk bele a gyümölcsöt. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Süssük 30 percig.

A kész sütit díszítsük gyümölcsökkel ízlés szerint. 

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük