
Hogy készül a legfinomabb limonádé? A citrom és a cukor sem mindegy, milyen
A limonádé annyira alapdolog, hogy általában nem fordítunk rá nagy figyelmet, citrom, víz, cukor, készen is van. Hogyan lehet mégis igazán finom?
Ha szereted a limonádét, és az sem utolsó szempont, hogy vitaminokkal is feltöltsd a szervezetedet, ezt a gyömbéres receptet ajánljuk! Amellett, hogy kicsit csípős és izgalmas lesz az italod, tele lesz antioxidánsokkal is, így akkor is jó választás, ha megfáztál ebben a hol meleg-hol hideg időben.
Először is a gyömbérből és a citromból egy sűrű cukorszirupot kell készítenünk, ez lesz a limonádé alapja. A kész szörp a hűtőben hetekig eláll, amit csak elő kell kapnod, és felöntened vízzel, mikor kínálnád.
Ha szeretnéd, még tovább fokozhatod az élvezeteket egy kevés friss mentával is, így még frissítőbb lesz az italod!
A biocitromok héját vágjuk le vékonyan egy zöldséghámozó segítségével, úgy, hogy a lehető legkevesebb fehér rész maradjon rajta. A levüket facsarjuk ki.
A gyömbért pucoljuk meg, majd vágjunk belőle 5-6 vastagabb szeletet.
A citromok héját, a citromlevet, a gyömbért és a cukrot tegyük egy kis lábasba, öntsük fel a vízzel. Közepes lángon melegítsük, míg forrni nem kezd, majd alacsony lángon főzzük tovább 25-30 percig, míg sűrű és szirupos nem lesz.
Húzzuk le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szűrjük le. A kész szirupot légmentesen lezárva, a hűtőben tároljuk.
A limonádéhoz készítsünk elő egy poharat: kanalazzunk bele 3 ek. szirupot, adjunk hozzá 2 szelet citromot, ízlés szerint jeget, mentát, és öntsük fel vízzel. Keverjük alaposan össze, majd kínáljuk. A szirupot ízlés szerint adagoljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu