A puha vajat, a sót és a barna cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, az olvasztott mézet és a vaníliát.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket. Keverjük egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, míg egynemű nem lesz a massza. Fedjük le a tésztát, majd tegyük a hűtőbe 1 órára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy tányérra szórjunk kristálycukrot. Formázzunk a masszából diónyi golyókat, majd forgassuk meg őket a cukorban.
Tegyük a golyókat az előkészített tepsire, hagyjunk köztük 5 centi helyet, majd a tenyerünkkel lapítsuk ki őket. Toljuk őket a sütőbe 8-10 percre.
Hagyjuk pár percig hűlni a rácson, ahogy hűlnek, megszilárdulnak.