
Negyedórás fehérbab-leves: gyors és finom megoldás a hétköznapokra
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Amikor rátaláltam erre a receptre, őszintén nem hittem, hogy tényleg elkészül negyed órán belül - akkor sem, ha konzervbabot használok. És aztán jött a meglepetés, hogy de, lehetséges levest főzni ennyi idő alatt.
A vöröshagyma dinsztelése tart a legtöbb ideig, arra kell várni, hogy megpuhuljon. A többi már tényleg gyerekjáték: minden megy bele, összerottyan, készen van.
Miután túl voltam az első megdöbbenésen, hogy ez ilyen gyorsan elkészül, jött a második, ugyanis ez a leves elképesztően finom! A hozzávalókból nem tudtam mire következtetni, nagyon érdekes és izgalmas receptnek gondoltam, de nem voltam benne biztos, hogy milyen lesz a végeredmény. És egyszerűen zseniális! Hihetetlenül jól passzolnak egymáshoz az ízek.
Ha valaki nem szereti a spenótot, használhat helyette kelkáposztát, illetve felturbózhatja még más zöldségekkel is a levest - répával, zellerrel, krumplival. Amit semmiképpen nem szabad kihagyni belőle, az a paradicsom és a sajt. Ettől lesz olaszos az ízvilág, de nem túlzóan, éppen csak az alapot adja meg. A sajtot bele kell főzni a levesbe, ez kicsit sűríti a levet.
Nagyon fontos, hogy alaplével és ne vízzel öntsük fel a levest! Bár a recept szerint zöldségalaplére van szükségünk, én csirkés alaplevet használtam a főzésnél - egyszerűen isteni lett vele, úgyhogy azzal is bátran ajánlom. Ha nincsen lefőzve alaplevünk, akkor használjunk leveskockát, egyszer-egyszer az is megteszi.
Negyedórás fehérbab-leves

Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 darab vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1.5 liter zöldségalaplé
- 3 darab paradicsom
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- ízlés szerint só&bors
- 425 gramm fehér bab (konzerv)
- 170 gramm bébispenót
- 100 gramm parmezán sajt
- 1 marék petrezselyem
Elkészítés:
2. Adjuk hozzá az alaplevet, az apró kockákra vágott paradicsomot, sót, borsot, cukrot, fűszereket. Forrástól számított 5 percig főzzük, hogy a paradicsom megpuhuljon.
3. A konzerv babot szűrjük és csöpögtessük le, adjuk hozzá a leveshez a spenóttal, a petrezselyemmel és a reszelt sajttal együtt. Főzzük 2-3 percig, amíg a sajt megolvad, a spenót pedig megfonnyad. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
4. Vegyük le a tűzről, tálalásnál szórjuk meg sajttal. Jó étvágyat hozzá!
Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors