Ha létezik legényfogó leves, akkor ez a sertésszűz ragu a párja
Gyors, de látványos vacsora sertésszűzből
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Bevallom, különösen gyengéd érzelmeket táplálok minden olyan étel iránt, ami húsz perc alatt elkészül, ugyanakkor valamivel cizelláltabb ízvilágot képvisel, mint a spenót tükörtojással, habár az sem rossz étel. Csak egészen más kategória, mint egy szárított sonkás szűzérme ragu penne tésztával.
Mivel a felkockázott sertésszűz elég gyorsan átsül, tényleg nem kell sokat vacakolnunk az elkészítésével. Nekikezdünk a ragunak, feltesszük a tésztát, és 20 perc múlva már az asztalon gőzölög a kaja. Maga az ötlet onnan jött, hogy felszeleteltem a szűz elejét szép érmékre, de a végét inkább gyorsan felkockáztam. Pillanatok alatt el is készült a ragu belőle.
Ezt az ételt simán el tudjuk képzelni minden olyan helyzetben, amikor nagyot akarunk alakítani a konyhában, kvázi bebizonyítani, hogy mekkora szakácsok vagyunk, (úgy is, mint lenyűgöző látványkonyha), ugyanakkor fontosabb dolgunk is lesz később, szóval nem szeretnénk az ételnél leragadni. Oké, leírjuk: tökéletes csajozós recept.
Szemfényvesztés a köbön
A valóság ezzel szemben az, hogy semmiféle különös konyhai jártasságot nem igényel az elkészítése, felvágni, megpirítani, rászórni mindenki képes a receptben leírt, egyébként értékes alapanyagokat.
Gyors vacsora sertés szűzérméből
Hozzávalók 1 adaghoz
- 20 dekagramm penne
- 25 dekagramm sertésszűz
- 5 dekagramm szárított sonka
- 25 dekagramm csiperke gomba
- 3 darab újhagyma
- 1 darab fokhagyma gerezd
- 1 darab paradicsom
- 2 deciliter tejszín
- 3 dekagramm vaj
- 1 evőkanál olaj
- 1 csipet só, bors, kakukkfű
Elkészítés:
A zsiradékokat egy nagy serpenyőben összeolvasztjuk, felhevítjük, és rádobjuk a húst és a sonkát. Alaposan átforgatjuk, hogy minden oldala szép színt kapjon.
A felkarikázott újhagymát és a nagyobb darabokra vágott gombát is hozzáadjuk.
Sóval és borssal ízesítjük, és közepesre mérsékeljük a lángot.
Mehet a raguba a felkockázott paradicsom, a néhány ág kakukkfű letépkedett levelei (vagy 1 tk. szárított), és préseljük rá a fokhagymát is.
Nagyjából 15 perc alatt megpuhul a hús.
Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát.
A húsos alapot felöntjük a tejszínnel, levesszük a lángról és beleforgatjuk a leszűrt tésztát.
Azonnal tálaljuk.