Ha létezik legényfogó leves, akkor ez a sertésszűz ragu a párja
Gyors, de látványos vacsora sertésszűzből

6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Bevallom, különösen gyengéd érzelmeket táplálok minden olyan étel iránt, ami húsz perc alatt elkészül, ugyanakkor valamivel cizelláltabb ízvilágot képvisel, mint a spenót tükörtojással, habár az sem rossz étel. Csak egészen más kategória, mint egy szárított sonkás szűzérme ragu penne tésztával.

Mivel a felkockázott sertésszűz elég gyorsan átsül, tényleg nem kell sokat vacakolnunk az elkészítésével. Nekikezdünk a ragunak, feltesszük a tésztát, és 20 perc múlva már az asztalon gőzölög a kaja. Maga az ötlet onnan jött, hogy felszeleteltem a szűz elejét szép érmékre, de a végét inkább gyorsan felkockáztam. Pillanatok alatt el is készült a ragu belőle.

Ezt az ételt simán el tudjuk képzelni minden olyan helyzetben, amikor nagyot akarunk alakítani a konyhában, kvázi bebizonyítani, hogy mekkora szakácsok vagyunk, (úgy is, mint lenyűgöző látványkonyha), ugyanakkor fontosabb dolgunk is lesz később, szóval nem szeretnénk az ételnél leragadni. Oké, leírjuk: tökéletes csajozós recept.

Szemfényvesztés a köbön

A valóság ezzel szemben az, hogy semmiféle különös konyhai jártasságot nem igényel az elkészítése, felvágni, megpirítani, rászórni mindenki képes a receptben leírt, egyébként értékes alapanyagokat.

Gyors vacsora sertés szűzérméből

13876300 9a8e3141fc9e65bec40e40f1e4cf9953 wm

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 20 dekagramm penne
  • 25 dekagramm sertésszűz
  • 5 dekagramm szárított sonka
  • 25 dekagramm csiperke gomba
  • 3 darab újhagyma
  • 1 darab fokhagyma gerezd
  • 1 darab paradicsom
  • 2 deciliter tejszín
  • 3 dekagramm vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só, bors, kakukkfű

Elkészítés:

A húst felkockázzuk, a sonkát felcsíkozzuk.
A zsiradékokat egy nagy serpenyőben összeolvasztjuk, felhevítjük, és rádobjuk a húst és a sonkát. Alaposan átforgatjuk, hogy minden oldala szép színt kapjon.

A felkarikázott újhagymát és a nagyobb darabokra vágott gombát is hozzáadjuk.

Sóval és borssal ízesítjük, és közepesre mérsékeljük a lángot.

Mehet a raguba a felkockázott paradicsom, a néhány ág kakukkfű letépkedett levelei (vagy 1 tk. szárított), és préseljük rá a fokhagymát is.

Nagyjából 15 perc alatt megpuhul a hús.

Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát.

A húsos alapot felöntjük a tejszínnel, levesszük a lángról és beleforgatjuk a leszűrt tésztát.

Azonnal tálaljuk.
Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon