Ízletes, serpenyőben készült vacsora: roppanós spárga és vajpuha hal kerül a tányérra
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Ez a könnyű és elegáns fogás úgy néz ki, mintha egy menő étteremből hozták volna.
Az ötperces gyors kajákról a legtöbbször vagy szinte mindig a szendvics jut az éhes ember eszébe. Főleg egy pörgős nap után, amikor már semmi kedve nincs a konyhában serénykedni, pedig enne valami meleget, finomat és táplálót. Aggodalomra semmi ok, létezik gyors megoldás: fogj egy serpenyőt és készítsd el 5 perc alatt a vacsorát.
A tányérra nem sok minden kerül, csak hal és spárga, de ha lapul a hűtőben kelbimbó, használd fel azt is: vágd fel, majd a visszamaradt zsiradékon, só, bors ízesítéssel, pár perc alatt pirítsd meg a serpenyőben.
Hal és spárga serpenyőben sütve
Hozzávalók 1 személyre
- 1 darab alaszkai tőkehalfilé (más halfilé is lehet)
- 4 evőkanál liszt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál olaj
- 30 gramm vaj
- citrom (ízesítéshez)
- 5 darab zöld spárga
- petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
Először is vizsgáljuk át alaposan a halfilénket, csipesz segítségével távolítsuk el a szálkákat.
Szórjuk egy tányérba a lisztet és a fűszereket, keverjük össze, majd a halfilénket forgassuk meg benne, tegyük félre.
A serpenyőnket tegyük közepes lángra, mehet bele a vaj és az olaj, ha kellő színt kapott, de még nem olvadt fel teljesen a vaj, tegyük a halfilét is a serpenyőbe.
Míg a hal készül, foglalkozzunk a spárgával. A megmosott zöldséget hámozó segítségével szeljük vékonyra. Egészben is hagyhatjuk, úgy viszont tovább tart az elkészítése.
A halat fordítsuk meg (4-5 perc oldalanként), tegyük hozzá a spárgát, majd facsarjuk rá fél citrom levét. Pár perc alatt el is készül.
Az egyszerű étel bármilyen más halból elkészíthető, akár lisztes bunda nélkül is, a spárgát pedig egyben is hagyhatjuk, úgy kicsit tovább tart majd a fogás elkészítése. Tálalásnál friss citrom, petrezselyem, esetleg kapor kerülhet az étel mellé.
Fotó: Getty Images