10 perces, omlós halfilé citromos vajmártással: halászlé helyett az ünnepi asztalra

citromoshal2
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Villámgyorsan készül és nagyon-nagyon finom ez a pikáns, citromos halfilé. Friss salátával a legjobb.

Nálunk sosem hiányozhat a hal az ünnepi asztalról. Nagyszüleimnél hagyományosan, halászlé formájában kerül az asztalra, de én szeretek kísérletezni, gyors, de hasonlóan finom megoldásokat keresni. 

Ez a halfilé - alaszkai tőkehalból a legfinomabb - kb. 10 perc alatt készül el, pikáns, szaftos és biztos, hogy mindenki szeretni fogja, a fehér húsú halakat általában még a legkisebbek is örömmel fogyasztják. Mind az alapanyagok listája, mind az elkészítése nagyon egyszerű, próbáljátok ki bátran.

Halfilé citromos vajmártással

citromoshal

Hozzávalók 2 személyre:

Citromos vajas öntethez:

  • 60 gramm vaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint só, bors

A halhoz:

  • 2 darab fehér húsú halfilé (150 gramm/szelet)
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 evőkanál olaj

A tálaláshoz:

  • citromgerezd
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A vajat tegyük egy kis lábasba, olvasszuk fel. Hagyjuk a tűzhelyen, közben figyelgessük és kevergessük, míg enyhén barna színe és diós illata nem lesz. Húzzuk le a tűzről, öntsük át egy kis tálba. Adjuk hozzá a citromlevet, sót, borsot, ízlés szerint állítsuk be az ízeket.

A halfilét olvasszuk ki, majd itassuk fel róla papírtörlővel a nedvességet. Sózzuk, borsozzuk mindkét felét. Tegyünk olajat egy serpenyőbe, majd süssük meg rajta a halat, mindkét felét 1-2 percig, míg aranybarna nem lesz.

Tegyük őket egy-egy tányérra, locsoljuk meg a citromos vajjal. Citromgerezddel, ízlés szerint petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük