Hamis carbonara krémes tejszínnel és pirult baconnel: 20 percen belül kész

hamiscarbonara
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyors, laktató és isteni a tejszínes tészta, amely a bacon zsírjáról lesz különlegesen finom.

Bár az eredeti carbonara tojással és tokaszalonnával készül, nem ördögtől való a tejszínes-baconös tészta sem, igaz, az olasz recepthez semmi köze, viszont isteni finom. Sokáig én is abban a hitben éltem, hogy a carbonara tejszínnel készül, hiszen még ma is sok étterem - főként pizzázó - kínálja így, azonban egy olaszországi nyaralás felnyitotta a szememet. 

A hagyományos, tojásos carbonara mennyei étel, semmihez sem fogható, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne létjogosultsága a tejszínes-baconös tésztának. A hagymás-szalonnás alap selymes tejszínnel és parmezánnal összefőzve mennyei, ráadásul 20 perc alatt kész, tökéletes gyors vacsora egy hosszú, fárasztó nap után.

A friss petrezselyem nagyon jól passzol a töményebb szószhoz, nem érdemes lehagyni róla.

Hamis carbonara

hamiscarbonara2

Hozzávalók 4 személyre:

  • 170 gramm bacon
  • 1 fej fehér hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 375 milliliter tejszín
  • 2 evőkanál parmezán
  • ízlés szerint só, bors
  • opcionális petrezselyem
  • 500 gramm spagetti
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, előbbit vágjuk finomra, utóbbit reszeljük le.

A bacont kockázzuk össze.

A tésztát főzzük al dente-re a csomagoláson írtak szerint.

Amíg készül a tészta, melegítsünk fel egy serpenyőt, majd dobjuk bele a bacont. Addig pirítsuk, míg ki nem sül a zsírja és ropogós nem lesz. Tegyük félre egy tányérra.

A visszamaradt zsiradékból 1 evőkanálnyit hagyjunk a serpenyőben, dobjuk rá a hagymát. Pár perc alatt dinszteljük puhára, majd mehet rá a fokhagyma. Fél percig pirítsuk, majd öntsük fel a tejszínnel. Lassú lángon melegítsük, éppen csak gyöngyözzön, de ne forrjon.

5 perc után adjuk hozzá a parmezánt, majd még pár percig melegítsük, míg kicsit sűrűsödik a szósz. Ha szükséges, a tészta főzővizével hígíthatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele a bacont is.

A kifőtt tésztával összeforgatva, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük