Utolsó pillanatos pohárkrém: mézes keksz gazdagítja

Sajttorta poharkrem c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha már semmi másra nincs időd, ez a könnyű pohárdesszert akkor is belefér az utolsó simítások közé. Szó szerint percek alatt készül, és annyira finom, hogy ezt rajtad kívül senki más nem fogja sejteni.

Mint a legtöbb poharas desszertnek, ennek is megvan az a jó tulajdonsága, hogy gyorsan és egyszerűen készül. Ha szereted a sajttortát, akkor ezért az édességért is odáig leszel, hiszen maximális mértékben hozza az órákig készülő változat ízét. Ugyanakkor nem szerepel benne tejtermék, így tejallergia esetén is következmények nélkül fogyaszthatod. 

A mézes kekszből természetesen a legjobb választás a házi készítésű, de ha épp kéznél van, akkor mézeskaláccsal is szuperül működik a recept. De akkor sincs semmi veszve, ha bolti változatot használsz, sőt: a csoki nélküli mese- vagy spekulatius kekszekkel is mennyei lesz.

Hamis sajttortapohárkrém

Sajttorta poharkrem

Hozzávalók 8 pohárhoz

  • 200 g nyers kesudió
  • 150 ml kókuszkrém vagy konzerves kókusztej (folyadék nélkül)
  • 4 ek juharszirup vagy méz
  • 3 ek friss citromlé
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 200 g mézes keksz vagy mézeskalács
  • 8 db egész keksz vagy morzsa a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A kesudiót áztassuk forró vízbe egy órára, és hagyjuk megpuhulni.

Szűrjük le, tegyük aprítógépbe, és pürésítsük 1 percig, amíg többnyire homogén állaga lesz. 

A keksz kivételével adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és turmixoljuk őket együtt is 2-3 percig, amíg egy teljesen krémes textúrát kapunk.

Tördeljük össze a kekszet vagy mézeskalácsot: ezt végezhetjük kézzel, vagy használhatunk hozzá sodrófát is. A lényeg, hogy maradjanak közte kisebb-nagyobb darabok is, így minden falatra jut majd krémes és roppanós textúra is.

Rakjuk össze a desszertet: kanalazzunk 2-3 evőkanálnyi kekszmorzsát a pohár aljára, majd jöhet néhány evőkanálnyi a krémből is. Ismételjük meg a folyamatot úgy, hogy legfelül krém legyen. Kekszmorzsával, esetleg egész keksszel díszítsük.

A fentiekhez hasonlóan rakjuk össze a maradék krémet és kekszet is. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük