
Vajpuhára sült harcsa krémes tejszínes-paradicsomos szószban - 30 perc alatt kész az ünnepi fogás

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
A harcsafilé és a zsenge zöldségek egy serpenyőben készülnek tökéletesre, a tejszínes szósz megkoronázza a fogást.
Sokan nem szeretik a halat, pedig nagyon egészséges és finom - azok, akik ódzkodnak tőle, kezdjék a harcsával, a hófehér húsa vajpuha és isteni. Fogyókúrázók is bátran az étrendjükbe iktathatják, könnyű, friss fogásokat készíthetnek belőle.
Ebben a receptben a harcsa, a koktélparadicsom és az újhagyma frissessége keveredik. Érdemes mellé petrezselymes rizst kínálni, nagyon jól illik hozzá. Ez egy remek, ízletes fogás, ami biztos, hogy gyakran fog az asztalra kerülni, ünnepekkor különösen ajánljuk.
Harcsa serpenyőben

Hozzávalók 2 személyre
- 12 szem koktélparadicsom
- 6 szál újhagyma
- 50 milliliter olaj
- 50 gramm vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 800 gramm bőr nélküli filézett szürkeharcsa
- 2 evőkanál liszt
- 250 milliliter tejszín
- 1 teáskanál paradicsompüré
Elkészítés:
A paradicsomokat száraz serpenyőben kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát. Öntsük alá az olajat, dobjuk rá a vajat, az apróra vágott bazsalikomleveleket és a fokhagymaszeleteket.
A halszeleteket picit sózzuk, borsozzuk, lisztben forgassuk meg, majd helyezzük a serpenyőbe a paradicsomok és hagymák közé, oldalanként 2-2 percig süssük. A tejszínben keverjük el a paradicsompürét, öntsük rá a halra, majd forraljunk rajta még egyet.
Ha kipróbálnál más harcsás receptet is, a harcsa bolognait jó szívvel ajánljuk.
Fotó: Street Kitchen, Cover: Getty Images