Hűsítő mascarponés pohárkrém sárgabarackkal: húsz perc munka van vele, utána a hűtő dolgozik
A sárgabarackos, mascarponés pohárkrém igazán hűsítő kanalaznivaló a nagy melegben.
Egyáltalán nem szükséges semmilyen különleges alkalom ahhoz, hogy szép és mutatós desszertet készíts, pláne ha ez még nem is kerül sok munkádba. Ha egy édesség csokis, akkor biztosan senki nem fog nemet mondani rá, ez a mousse ráadásul háromféléből áll össze.
A mousse jó kis nyári édesség, hideg, könnyed, mégis krémes. A tejszín miatt elég laktató, pont egy kis pohárnyit fogsz belőle kívánni. Ha gyümölcsös ízre vágysz, akkor málnásat készíts, nyugodtan tegyél bele sok gyümölcsöt. A mousse akkor tökéletes, ha eleget áll a hűtőben, mert úgy érnek össze az ízek.
Egy tálban verjük fel a tejszínt, majd tegyük vissza a hűtőbe.
A háromféle csokit törjük össze és tegyük háromféle tálba. Egy kisebb tálban keverjük össze a zselatint és a vizet, és pihentessük 10 percig.
Egy közepes tálban verjük habosra a tojások sárgáit a cukorral addig, amíg ki nem fehéredik.
A tejet öntsük egy lábasba, tegyük a gázra és melegítsük fel annyira, hogy éppenhogy elkezdjen gyöngyözni. A tej felét folyamatos kevergetés mellett öntsük a tojássárgájás keverékhez, hogy hőkiegyenlítést végezzünk, majd öntsük az egészet vissza a maradék tejhez. Közepes lángon melegítsük még 2-3 percig, amíg besűrűsödik.
Ekkor vegyük le a gázról és keverjük hozzá a feloldott zselatint. A krémet osszuk szét a három csokis tálka között, jól keverjük össze, míg felolvad a hőtől a csoki, egynemű lesz a krém. Hagyjuk kihűlni.
A felvert tejszínhabot is osszuk háromfelé, forgassuk bele a különböző csokikrémekbe.
Kanalazzuk az elsőféle csokit pohárba, szépen egyengessük el a tetejét. Tegyük mélyhűtőbe 15 percre. A többi csokival is ismételjük meg ugyanezt.
Szezonális gyümölccsel díszítsük a tetejét.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu