Légies piskóta édes krémmel: a mexikóiak kedvenc desszertjét érdemes megkóstolni

htpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A háromtejes sütemény a latin-amerikaiak kedvence, elképesztően finom, édességrajongóknak kötelező megkóstolniuk.

A különleges elnevezés - „háromtejes piskóta” - nem véletlen, mivel háromféle tejtermék teszi ellenállhatatlanná a süteményt: tej, sűrített tej és tejszín. A desszert zamatát egy szabadon választott alapanyaggal még izgalmasabbá teheted, bármelyiket is válaszd, mennyei végeredménynek örülhetsz.

Mitől lesz még finomabb?

A legegyszerűbb, ha fahéjjal meghinted, de kakaót is használhatsz, a piskótát pedig vaníliakivonattal, rummal, reszelt citromhéjjal, narancsvirágvízzel és tetszőleges likőrrel varázsolhatod különlegesebbé. Ha szeretnéd, mandulapehellyel is megszórhatod a krémes tetőt.

Háromtejes piskóta

htpct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab tojás
  • 1 csipet
  • 200 g cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 200 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 100 ml tej
  • 600 ml sűrített tej
  • 300 ml tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • fahéj ízlés szerint
  • olaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A tojásfehérjét 1 csipet sóval verjük kemény habbá, miközben a cukor felét folyamatosan adagoljuk hozzá.

A cukor másik felét a tojássárgájával és a vaníliakivonattal keverjük fehéredésig.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sütőport, majd a tojássárgájával forgassuk egybe, és a tejet is keverjük hozzá. Ezután fokozatosan forgassuk a a tojásfehérjét a masszához.

A tortaformát enyhén kenjük ki olajjal, majd a masszát simítsuk bele, és 180 fokosra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig (40-50 perc).

A sűrített tejet és a tejszínt keverjük egybe.

A piskótát szurkáljuk meg, majd öntsük rá a tejes keverék felét, várjuk meg, míg a tészta megszívja magát (körülbelül 5 perc).

A maradék keveréket a porcukorral verjük csúcsos habbá, kenjük a piskóta tetejére, a fahéjjal hintsük meg. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük