![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Légies piskóta édes krémmel: a mexikóiak kedvenc desszertjét érdemes megkóstolni
![htpcover](https://kep.index.hu/1/0/4149/41491/414913/41491371_3167085_e383089d79450ef8d4357199cfba09e8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A háromtejes sütemény a latin-amerikaiak kedvence, elképesztően finom, édességrajongóknak kötelező megkóstolniuk.
A különleges elnevezés - „háromtejes piskóta” - nem véletlen, mivel háromféle tejtermék teszi ellenállhatatlanná a süteményt: tej, sűrített tej és tejszín. A desszert zamatát egy szabadon választott alapanyaggal még izgalmasabbá teheted, bármelyiket is válaszd, mennyei végeredménynek örülhetsz.
Mitől lesz még finomabb?
A legegyszerűbb, ha fahéjjal meghinted, de kakaót is használhatsz, a piskótát pedig vaníliakivonattal, rummal, reszelt citromhéjjal, narancsvirágvízzel és tetszőleges likőrrel varázsolhatod különlegesebbé. Ha szeretnéd, mandulapehellyel is megszórhatod a krémes tetőt.
Háromtejes piskóta
![htpct](https://kep.index.hu/1/0/4149/41491/414914/41491413_9178e6eaa65be6864426076558f0d63d_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab tojás
- 1 csipet só
- 200 g cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 200 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 ml tej
- 600 ml sűrített tej
- 300 ml tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- fahéj ízlés szerint
- olaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét.
A tojásfehérjét 1 csipet sóval verjük kemény habbá, miközben a cukor felét folyamatosan adagoljuk hozzá.
A cukor másik felét a tojássárgájával és a vaníliakivonattal keverjük fehéredésig.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sütőport, majd a tojássárgájával forgassuk egybe, és a tejet is keverjük hozzá. Ezután fokozatosan forgassuk a a tojásfehérjét a masszához.
A tortaformát enyhén kenjük ki olajjal, majd a masszát simítsuk bele, és 180 fokosra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig (40-50 perc).
A sűrített tejet és a tejszínt keverjük egybe.
A piskótát szurkáljuk meg, majd öntsük rá a tejes keverék felét, várjuk meg, míg a tészta megszívja magát (körülbelül 5 perc).
A maradék keveréket a porcukorral verjük csúcsos habbá, kenjük a piskóta tetejére, a fahéjjal hintsük meg.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!