Frissítő házi jégkrém mézzel és bogyós gyümölcsökkel: eper, málna és áfonya gazdagítja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Szuper alaprecept, bármilyen gyümölccsel gazdagítható, ráadásul 5 perc munka van vele összesen.
Annyira egyszerű jégkrémet készíteni, mégis inkább megvesszük a boltban a kevés gyümölcstartalommal bíró verziókat, mondván, úgy jóval gyorsabb. Valójában egy - sőt, több - jégkrémet kb. 5 perc összeállítani, igaz, utána a fagyasztóban pihennie kell pár órát, de az már nem igényel semmilyen plusz energiát a részünkről.
Ebben az alapreceptben az a jó, hogy bármilyen gyümölcsből elkészíthető, ugyanúgy működik egyfélével, mint vegyesen. Cukor helyett méz édesíti, tehéntej helyett pedig kókusztejjel készül, így vegánok is nyugodtan elkészíthetik.
Házi jégkrém
Hozzávalók 4 darabhoz
- 120 gramm áfonya
- 120 gramm eper
- 120 gramm málna
- 120 milliliter kókusztej
- 60 milliliter méz
Elkészítés:
A bogyós gyümölcsöket alaposan mossuk meg.
Tegyük őket egy turmixgépbe a kókusztejjel és mézzel együtt. Turmixoljuk simára és krémesre.
A gyümölcspürét szűrjük át egy szitán, hogy az felfogja a magokat/héjdarabokat.
Az átszűrt pürét öntsük 4 darab jégkrémkészítő formába. Tegyük őket legalább 2 órára a fagyasztóba.
Fotó: Getty Images