Frissítő házi jégkrém mézzel és bogyós gyümölcsökkel: eper, málna és áfonya gazdagítja

jégkrém
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szuper alaprecept, bármilyen gyümölccsel gazdagítható, ráadásul 5 perc munka van vele összesen.

Annyira egyszerű jégkrémet készíteni, mégis inkább megvesszük a boltban a kevés gyümölcstartalommal bíró verziókat, mondván, úgy jóval gyorsabb. Valójában egy - sőt, több - jégkrémet kb. 5 perc összeállítani, igaz, utána a fagyasztóban pihennie kell pár órát, de az már nem igényel semmilyen plusz energiát a részünkről.

Ebben az alapreceptben az a jó, hogy bármilyen gyümölcsből elkészíthető, ugyanúgy működik egyfélével, mint vegyesen. Cukor helyett méz édesíti, tehéntej helyett pedig kókusztejjel készül, így vegánok is nyugodtan elkészíthetik.

Házi jégkrém

jégkrém2

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 120 gramm áfonya
  • 120 gramm eper
  • 120 gramm málna
  • 120 milliliter kókusztej
  • 60 milliliter méz
Recept idők

Elkészítés:

A bogyós gyümölcsöket alaposan mossuk meg.

Tegyük őket egy turmixgépbe a kókusztejjel és mézzel együtt. Turmixoljuk simára és krémesre. 

A gyümölcspürét szűrjük át egy szitán, hogy az felfogja a magokat/héjdarabokat.

Az átszűrt pürét öntsük 4 darab jégkrémkészítő formába. Tegyük őket legalább 2 órára a fagyasztóba.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük