
Így lesz tökéletes a házi készítésű málnaszörp: jéghidegen a legfinomabb

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A forró napokon jöhetnek a frissítő, zamatos, hűsítő italok, az egyik nagy kedvenc a málnaszörp, amelyre nem lehet ráunni.
A nyári csemegék közül a málnát szoktam a legjobban várni, imádom magában, behűtve, de természetesen a belőle készült finomságok is bármikor jöhetnek. Gondolom, rajtam kívül is sokan vannak ezzel így. Málnával természetesen a kamra polcát is fel lehet tölteni, készülhet a gyümölcsből lekvár és szörp.
A málnaszörp gyerekkori kedvenc, nem lehet róla leszokni, de nem is kell. A házi málnaszörp sok lehetőséget rejt magában, mentával vagy citromfűvel is különlegesebbé lehet tenni, ha pedig ínyenc vagy, zöldfűszerekkel, például 1-2 szál tárkonnyal bolondíthatod meg, sőt, csipetnyi fahéj és gyömbér is ízesítheti a nyári frissítőt.
Házi málnaszörp

Hozzávalók 20 decihez
- 1.5 kilogramm málna
- 1 darab citrom
- 2 liter víz
- 2 kilogramm cukor
Elkészítés:
A vizet melegítsük össze a cukorral, amíg utóbbi elolvad, szirup lesz belőlük.
A málnát mossuk meg, facsarjuk rá a citrom levét és turmixoljuk le. Ha zavar a magja, passzírozzuk át a leturmixolt málnát.
A málnát keverjük össze a sziruppal, forraljuk egybe.
A szörpöt töltsük tiszta üvegekbe és száraz dunsztban tegyük el, vagy félliteres műanyag palackokba töltve le is fagyaszthatjuk.
Fotó: Getty Images