Így lesz tökéletes a házi készítésű málnaszörp: jéghidegen a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
A forró napokon jöhetnek a frissítő, zamatos, hűsítő italok, az egyik nagy kedvenc a málnaszörp, amelyre nem lehet ráunni.
A nyári csemegék közül a málnát szoktam a legjobban várni, imádom magában, behűtve, de természetesen a belőle készült finomságok is bármikor jöhetnek. Gondolom, rajtam kívül is sokan vannak ezzel így. Málnával természetesen a kamra polcát is fel lehet tölteni, készülhet a gyümölcsből lekvár és szörp.
A málnaszörp gyerekkori kedvenc, nem lehet róla leszokni, de nem is kell. A házi málnaszörp sok lehetőséget rejt magában, mentával vagy citromfűvel is különlegesebbé lehet tenni, ha pedig ínyenc vagy, zöldfűszerekkel, például 1-2 szál tárkonnyal bolondíthatod meg, sőt, csipetnyi fahéj és gyömbér is ízesítheti a nyári frissítőt.
Házi málnaszörp
Hozzávalók 20 decihez
- 1.5 kilogramm málna
- 1 darab citrom
- 2 liter víz
- 2 kilogramm cukor
Elkészítés:
A vizet melegítsük össze a cukorral, amíg utóbbi elolvad, szirup lesz belőlük.
A málnát mossuk meg, facsarjuk rá a citrom levét és turmixoljuk le. Ha zavar a magja, passzírozzuk át a leturmixolt málnát.
A málnát keverjük össze a sziruppal, forraljuk egybe.
A szörpöt töltsük tiszta üvegekbe és száraz dunsztban tegyük el, vagy félliteres műanyag palackokba töltve le is fagyaszthatjuk.
Fotó: Getty Images