Puha marcipánmassza házilag készítve – Torták borítására is tökéletes lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A marcipán egy csodás édesség, leginkább torták borításához használják, de tölteléknek is isteni.
A marcipánról sokaknak a gyönyörű marcipánborítású születésnapi vagy esküvői torták jutnak eszébe, és az, hogy biztosan nagyon nehéz elkészíteni. A marcipán tömény cukor és mandula, amelyből nemcsak borítás, hanem töltelék, sőt, karácsonyra szaloncukor is készülhet.
Bár elsőre sokan azt gondolhatják, érdemes inkább boltit venni, mert biztos bonyolult az elkészítése, egyáltalán nem az. Az a legjobb, ha már eleve szeletelt mandulával dolgozol, hogy ne kelljen a hámozással bajlódni. Utána már csak egy jó darálóra és sok porcukorra van szükség.
Házi marcipánmassza
Hozzávalók 10 adaghoz
- 400 gramm mandula (szeletelt)
- 400 gramm porcukor
- 100 milliliter víz
- 50 gramm cukor
- 2 kávéskanál mandulakivonat
- gyúráshoz porcukor
Elkészítés:
A mandulát daráljuk egész finomra a porcukorral. Ha kell, többször is tegyük vissza a darálóba.
A vízbe tegyük bele a cukrot, főzzünk belőle szirupot, majd keverjük hozzá a mandulakivonatot. Várjuk meg, amíg kihűl. A szirupot öntsük a darált mandulás keverékhez, majd keverjünk hozzá annyi porcukrot, hogy ne ragadjon a massza.
Csomagoljuk a marcipánt folpackba, majd tegyük hűtőbe.
Fotó: Getty Images