Olvadós belsejű, pillecukros brownie, amiért Amerikában megőrülnek
A klasszikus amerikai süti, a szuper csokis brownie mályvacukorral megbolondítva még csábítóbb.
A pillecukor igazi gyerekkedvenc, de az édesszájú felnőttek sem fognak csalódni benne. A pillecukor nagyon puha, ha kakaóba vagy forró csokiba teszed, akkor finoman beleolvad, és még krémesebbé teszi. Nagyon izgalmas, mert nyáron, a grillszezonban tűzön is megsütheted, a külseje karamellizálódik.
A házi pillecukor fehér, ha színeset szeretnél, akkor mehet bele egy kevés ételfesték, de én azt javaslom, maradjon természetes, ha már házilag készíted.
A cukrot a mézzel, egy deci vízzel és egy csipet sóval tegyük fel főni. Kis lángon forraljuk addig, amíg egynemű szirupot kapunk, ekkor húzzuk le a tűzről.
A zselatint keverjük csomómentesre hat evőkanál vízzel és a vaníliával. Fokozatosan adjuk hozzá a forró szirupot, miközben robotgéppel keverjük, először közepes, majd nagy fokozaton öt percig, amíg egy ragacsos, sűrű masszát nem kapunk. Közben csepegtethetünk bele egy kis ételfestéket is.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, ezt kenjük meg vékonyan olajjal, és egyengessük el benne a ragacsos masszát. Tegyük a hűtőbe legalább hat órára, hogy megdermedjen.
A pihentetési idő leteltével borítsuk ki egy deszkára, éles késsel kockázzuk fel, és hempergessük meg cukor és keményítő keverékében őket. Csatos üvegben tartva sokáig eláll.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu