Raffaello golyó roppanós mandulával: mennyei édesség házilag

Vegan raffaello golyo
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az elegáns édesség otthon is egyszerűen elkészíthető, és az ikonikus ostyaréteg kivételével mindenben hasonlít az eredetire.

Végtelenül kókuszos, mennyeien szaftos és izgalmasan roppanós: ezek a tulajdonságok mind jellemzőek erre a házi készítésű desszertre, amely hangzatos neve ellenére pofonegyszerűen készül. Csupán össze kell melegíteni a kókuszkrémet a cukorral, hozzáadni az összes többi hozzávalót, és egy aprítógépben egységesíteni a masszát. Ezt követően pedig jöhet a golyók formázása, a kókuszba hempergetés és persze a nassolás.

Ha pedig mindez nem győzött meg arról, hogy nálad is ott a helye az ünnepi édességválogatásban, akkor elárulom, hogy tej- és laktózmentes is, így az erre érzékeny vendégeket is bátran megkínálhatod vele. És még gasztroajándéknak is szuper!

Házi Raffaello

Vegan raffaello golyo 1

Hozzávalók 50 darabhoz

  • 250 ml kókuszkrém
  • 100 g cukor
  • 250 g kókuszreszelék
  • 150 g fehér marcipán (lereszelve)
  • 2 ek vaníliakivonat
  • 70 g kókuszolaj
  • 1 csipet
  • 4 ek kókuszreszelék a hempergetéshez
  • 50 szem blansírozott mandula (enyhén pirítva)
Recept idők

Elkészítés:

A kókuszkrémet öntsük egy kisebb edénybe, adjuk hozzá a cukrot, és alacsony hőfokon melegítsük össze őket. Nem kell felforralni, csak melegíteni, hogy a cukor könnyebben elolvadhasson.

A mandula és a hempergetésre szánt kókusz kivételével adjunk hozzá minden más alapanyagot, és nagyjából keverjük össze. Kanalazzuk az egészet egy aprítógépbe, és 1-2 perc alatt dolgozzuk összeálló masszává.

Egy teáskanálnyi mennyiségekből formázzunk szabályos golyókat, és mindegyik közepébe rejtsünk egy mandulaszemet.

Hempergessük a golyókat kókuszreszelékbe, és sorakoztassuk őket egy tálcára vagy tányérra. Fogyasztás előtt 1-2 óráig tegyük hűtőbe dermedni.

Hűtőben tárolva egy hétig fogyasztható.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük