Raffaello golyó roppanós mandulával: mennyei édesség házilag
Az elegáns édesség otthon is egyszerűen elkészíthető, és az ikonikus ostyaréteg kivételével mindenben hasonlít az eredetire.
Végtelenül kókuszos, mennyeien szaftos és izgalmasan roppanós: ezek a tulajdonságok mind jellemzőek erre a házi készítésű desszertre, amely hangzatos neve ellenére pofonegyszerűen készül. Csupán össze kell melegíteni a kókuszkrémet a cukorral, hozzáadni az összes többi hozzávalót, és egy aprítógépben egységesíteni a masszát. Ezt követően pedig jöhet a golyók formázása, a kókuszba hempergetés és persze a nassolás.
Ha pedig mindez nem győzött meg arról, hogy nálad is ott a helye az ünnepi édességválogatásban, akkor elárulom, hogy tej- és laktózmentes is, így az erre érzékeny vendégeket is bátran megkínálhatod vele. És még gasztroajándéknak is szuper!
Házi Raffaello
Hozzávalók 50 darabhoz
- 250 ml kókuszkrém
- 100 g cukor
- 250 g kókuszreszelék
- 150 g fehér marcipán (lereszelve)
- 2 ek vaníliakivonat
- 70 g kókuszolaj
- 1 csipet só
- 4 ek kókuszreszelék a hempergetéshez
- 50 szem blansírozott mandula (enyhén pirítva)
Elkészítés:
A kókuszkrémet öntsük egy kisebb edénybe, adjuk hozzá a cukrot, és alacsony hőfokon melegítsük össze őket. Nem kell felforralni, csak melegíteni, hogy a cukor könnyebben elolvadhasson.
A mandula és a hempergetésre szánt kókusz kivételével adjunk hozzá minden más alapanyagot, és nagyjából keverjük össze. Kanalazzuk az egészet egy aprítógépbe, és 1-2 perc alatt dolgozzuk összeálló masszává.
Egy teáskanálnyi mennyiségekből formázzunk szabályos golyókat, és mindegyik közepébe rejtsünk egy mandulaszemet.
Hempergessük a golyókat kókuszreszelékbe, és sorakoztassuk őket egy tálcára vagy tányérra. Fogyasztás előtt 1-2 óráig tegyük hűtőbe dermedni.
Hűtőben tárolva egy hétig fogyasztható.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!