
Tartalmas húsgombócleves zöldborsóval: a testet és a lelket is átmelegíti

A finom leves a hétvégéről maradt húslevesből is készülhet. Zöldség nem sok kerül bele, csak húsgombóc, de annak a masszája nagyon izgalmas.
Az egyszerűnek számító leves alapléből vagy maradék húslevesből készül. Ha épp egyik sem áll rendelkezésedre, de szívesen kipróbálnád, akkor vízzel és házi ételízesítővel dobd össze.
A levesbe kevés zöldség kerül, csak hagyma és zöldborsó gazdagítja, utóbbiból a mirelit is tökéletes. A sárgarépából mindössze 1 darabra lesz szükség, amely reszelve, a húsgombóc masszájában bújik meg. A gombócok karakterét a kakukkfű adja, amelyet kaporra is cserélhetsz.
Húsgombócleves zöldborsóval

Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 darab sárgarépa reszelve
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál kakukkfű
- kevés olaj
- 1 l alaplé (zöldség vagy csirke)
- 300 g zöldborsó (mirelit)
Elkészítés:
A darált húst tegyük keverőtálba, majd adjunk hozzá 1 darab finomra aprított vöröshagymát, reszelt sárgarépát, sót, borsot és kakukkfüvet. Az alapanyagokat keverjük egybe, majd formázzunk belőle ízlés szerint gombócokat.
A másik hagymát is vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Miután a hagyma összeesett, öntsük fel az alaplével.
A levesbe tegyük bele a húsgombócokat és a zöldborsót, ha szükséges, ízesítsük sóval és borssal. A levest alacsony láng felett főzzük 30-35 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!