Selymes, hűsítő pohárdesszert sok csokival – A nyár legfinomabb édessége sütés nélkül készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A háromféle csokoládéból készült pohárdesszert minden csokiimádó álma, ráadásul az elkészítése elképesztően egyszerű.
A poharas desszertek - a legtöbbször - az egyszerűségükről ismertek, na jó, azért akadnak kivételek is, de nem ez a recept. Az édes finomság elkészítéséhez háromféle csokoládéra és habtejszínre lesz szükségünk, ha pedig szeretnénk, friss málna vagy áfonya kerülhet a desszert tetejére.
A selymes pohárkrémben háromféle csoki dominál: ét, tej és fehér. Mindegyiket egy kis tejszínnel felolvasztjuk vízgőz felett, majd miután kihűltek, hideg tejszínnel keverjük krémesre, utána adagolhatjuk pohárba a finomságot, jól behűtjük, majd kanalazhatjuk is.
Hűsítő csokis pohárdesszert
Hozzávalók 6 pohárhoz
Étcsokis krém:
- 120 gramm étcsokoládé
- 60 milliliter habtejszín
Tejcsokis krém:
- 120 gramm tejcsoki
- 60 milliliter habtejszín
Fehér csokis krém:
- 120 gramm fehér csokoládé
- 60 milliliter habtejszín
Kikeverni a krémet:
- 530 milliliter habtejszín
Tetejére
- ízlés szerint áfonya
Elkészítés:
Az étcsokit feldaraboljuk, tálba tesszük, ráöntjük a tejszínt, majd vízgőz felett felolvasztjuk, félretesszük. A tejcsokival és a fehér csokival is ugyanígy teszünk.
Az 530 milliliter habtejszínt habbá verjük, majd három részre osztjuk, az olvasztott csokikhoz adagoljuk (külön-külön), selymesre keverjük. Tetszőleges pohárba (lehetőleg olyat válasszunk, amiben látszani fog a desszert) adagoljuk - elsőként az étcsokit habzsákba töltjük, majd a pohárba nyomjuk a selymes csokikrémet, ez lesz az első réteg, 20 percre a hűtőbe tesszük.
A tejcsoki is habzsákba kerül, az étcsoki tetejére nyomjuk, majd ismét 20 percre hűtőbe kerül a desszert. A fehér csoki is habzsákba kerül, ez lesz az utolsó réteg a pohárban. Tegyük a hűtőbe, majd tálalásnál friss áfonya vagy csokigolyó kerülhet a csokikrém tetejére, de magában is fogyaszthatjuk.
Fotó: Getty Images