Mutatós, húsvéti töltött tojás: a majonézes krém tetejére sonkakockák kerülnek

httcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A töltött tojás vagy kaszinótojás sosem hiányozhat a húsvéti asztalról, az ünnepi hangulat kedvéért pedig a krémes töltelék tetejére sonkakockák is kerülhetnek.

A töltött tojások közül nagy kedvenc a majonézes, néha azonban érdemes a megszokott receptek helyett valami újat kipróbálni. Ha kicsit több időd van, akkor a fehérjét rántsd ki és töltsd abba a krémes tölteléket. Húsvéti köntösben is az asztalra kerülhet a tojás, a krém tetejére pakolj sonkakockákat, de a töltelékbe is beledolgozhatod őket.

Az ünnepi asztalon nagyon szépen fog mutatni és persze finom is lesz, ha a tavasz kedvencei is helyet kapnak a krémben. Ha van rá lehetőséged és a család is szereti, a töltelékbe 1 maréknyi metélőhagymát is beledolgozhatsz, a tálalásnál pedig piros retek és uborka is kerülhet a tojások mellé. A töltelék egyébként remekül variálható, a csípős ízek kedvelői egy kevés Tabasco szósszal is megbolondíthatják a tojássárgáját.

Húsvéti töltött tojás

ttct

Hozzávalók 6 személyre

  • 12 darab tojás
  • 250 gramm tejföl
  • 4 evőkanál majonéz
  • 10 dekagramm sonka
  • 1 marék cheddar sajt
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat forrásban lévő vízben 8-12 perc alatt főzzük meg.

A kész tojásokat pucoljuk meg, majd vágjuk őket félbe, a tojások sárgáját kanalazzuk tálba és adjuk hozzá a tejfölt, majonézt, sajtot (2 marék is lehet) és a fűszereket is, utána villa segítségével alaposan keverjük egybe a tölteléket.

A maradék tojásfehérjéket fektessük tányérra, majd a tölteléket kanál vagy habzsák segítségével tegyük vissza az üresen maradt fehérjébe.

Az apróra kockázott sonkát szórjuk rá a tojásokra.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük