Kaszinótojás felturbózva: a tojásfehérje ropogós bundát kap, a lágy krém tetején bacon csücsül

tojás2cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A klasszikus és kedvelt hideg salátát, a kaszinótojást újraálmodtuk, a fehérje ropogós panírt kapott, a sárgájából krémes és ízes töltelék készült, a tetejére pirult bacon került.

Egy kicsit macerásabb az elkészítése, mint a hagyományos kaszinótojásnak, hiszen a fehérjét bepanírozzuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Az eredeti kaszinótojás receptjében a tojásfehérjét békén hagyjuk, maximum a töltelékbe csempészünk belőle egy keveset. Ezzel a panírozós módszerrel nagyot változtatunk a salátán, látványban és ízében is új értelmet nyer.

Első lépésként a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, majd szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A sárgájából és néhány fehérjéből selymes, jól fűszerezett krémet készítünk. A lágy tölteléket villával vagy konyhai robotgép segítségével dolgozzuk simává, majd beletöltjük a rántott fehérjébe.

Remek választás önmagában előtelnek, vagy húsok mellé kínálni. Hétvégi és ünnepi asztalokon is érdemes helyet szánni ennek a különleges töltött tojásnak.

Kaszinótojás

tojás2ct

Hozzávalók 8 darabhoz:

Kaszinótojás:

  • 12 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál mustár

Panír:

  • 2 darab tojás
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj

Tetejére:

  • 4 szelet bacon
  • 2 darab zöldhagyma
Recept idők

Elkészítés:

12 darab tojást főzzünk ki, majd miután kihűltek, távolítsuk el a héjukat.

A tojásokat hosszában vágjuk félbe, a sárgájukat kanalazzuk egy tálba. Négy darab főtt fehérjét apróra kockázva tegyünk a sárgájához, mehet bele só, bors, majonéz, tejföl, mustár, majd mindent selymesre keverünk egy villa segítségével.

A bacont saját zsírjában ropogósra sütjük, majd gusztusos kockákra vágjuk.

A  újhagyma végét (zöld részét) ízlésünknek megfelelően felvágjuk.

A tojásfehérjéket bepanírozzuk a klasszikus módon: liszt-tojás-zsemlemorzsa, majd forró olajban aranybarnára sütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.

A rántott tojásfehérjéket tálcára pakoljuk, habzsák segítségével a tojássárgájás keveréket a rántott fehérjébe töltjük. A töltelékre pakolunk a szalonnából, majd megszórjuk az újhagyma zöld részével, ha szeretnénk, a tetejére csípős szósz is kerülhet. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük